Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Volum omagial

Cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani a profesorului doctor, doctor honoris causa, Nicolae Ghena, a avut loc la Facultatea de Horticultură din Bucureşti o şedinţă festivă la care au luat cuvântul personalităţi renumite ale învăţământului superior horticol şi cercetării pomicole româneşti

Profesori universitari distinşi

Textele acestor luări de cuvânt, precum şi a mesajelor trimise, împreună cu datele biografice şi din activitatea celui sărbătorit au fost tipărite într-un volum care iniţiază seria „Profesori distinşi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Bucureşti“.

Ca profesor, pe lângă formarea a zeci de generaţii de specialişti în pomicultură la I.A.N.B. Bucureşti şi horticultură tropicală la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Dschang, Camerun, Nicolae Ghena a adus contribuţii deosebite la modernizarea laboratoarelor de specialitate, la înfiinţarea unor plantaţii intensive şi superintensive la Catedră şi Ferma Băneasa.

Activitatea ştiinţifică

Paralel cu activitatea didactică, Prof. dr. Nicolae Ghena a desfăşurat o bogată activitate ştiinţifică, aducând contribuţii originale la studiul sistemului radicular al diferitelor specii de pomi, folosirea îngrăşămintelor minerale în cultura pomilor, ecologia pomicolă şi pomologia, cultura intensivă şi superintensivă a pomilor.

Valentina ŞOIMU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.17, 1-15 SEPTEMBRIE 2009

Vizualizari: 618֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI