Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Noi apariţii editoriale  - Sincopele tranziţiei în agricultură

Este o surpriză plăcută şi de mult aşteptată: apariţia a două cărţi - „Cercetarea agricolă - Sincopele tranziţiei“ şi „Agricultura - Sincopele tranziţiei“ de drd. ec. Mircea Toma, director al Direcţiei Economice din Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“ .
De mulţi ani, Mircea Toma este prezent în coloanele celor mai importante publicaţii de specialitate în care a ridicat cu mult curaj şi competenţă probleme deosebite şi actuale în domeniile agriculturii şi cercetării agricole şi nu numai.

Analizele sale profunde semnalează unele greşeli care se mai produc, propuneri şi soluţii concrete pentru îndreptarea unor stări de lucruri. Felul cum sunt tratate unele probleme de fond care au frânat şi frânează dezvoltarea şi modernizarea agriculturii, respectiv a cercetării ştiinţifice agricole, documentarea şi soluţiile propuse sunt făcute din perspectiva integrării în Uniunea Europeană.

Chiar dacă nu toate intervenţiile sale au fost primite cu „aplauze“ din partea unora, Mircea Toma consideră o necesitate de a-şi spune părerea cu argumentele ştiinţei economiei şi instrumentele analizei în sprijinul soluţionării unor probleme din economia românească.

Dacă vreţi să aflaţi o parte din frământările şi problematica vastă a agriculturii şi cercetării, merită să citiţi aceste două cărţi cu un conţinut de exceptie, care parcurge drumul de la realităţile zilei la generalizarea teoretică şi revenirea la soluţiile practice.

(T.M.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2007

Vizualizari: 537֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI