Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

HOROSCOP - Fecioara

Perioada: 24 august - 2 septembrie
Semn: feminin, de pământ
Pietre preţioase: agatul
Metalul: mercurul
Culori: violet, roz
Verb: a analiza/a critica
Numere native: 1, 3, 5, 6, 9
Caracterizarea numerologică: 4

Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Fecioara; zodiac arboricol: Pin.
Compatibilitate: zodiac indian: Birjar, Urs, Rândunică; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): Rac, Fecioară; compatibilităţi de rang II (mediocre): Berbec, Leu; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (puternice): arţar, castan, frasin, salcie; compatibilităţi de rang II (mediocre): Curmal, Pin, Tei, Măslin.

Planete favorabile: Soarele, Mercur, Venus, Luna, Pluto.

Este o persoană simplă, rezervată, timidă chiar. Enervant de ordonată şi precisă, fără a fi bântuită de ambiţii, nu este excesiv de harnică atunci când nu este purtată de curiozitate. (Apropo! Când nu este o fecioară curioasă?). Cu dorinţa de a cerceta totul, de a analiza totul şi, mai ales, a se îndoi de tot şi toate, are toate atuurile unei cariere de excepţie în cercetare. Ideal ar fi domeniul medical deoarece aici s-ar întâlni meticulozitatea şi perfecţionismul cu fobia faţă de boli (care-o transformă în ipohondrul zodiacului).

Exasperantă prin curiozitate, este concomitent excesiv de critică (mai ales cu alţii). Găseşte petele din soare şi le critică pentru că nu-s strălucitoare. Când nu sunt, le caută cu lumânarea şi, dacă nu le găseşte, critică absenţa lor.

Poate fi un bun conducător care se impune uşor, însă lipsa de ambiţii nu-l face să devină un lider de forţă. Manifestă mai curând tentaţia de a se sprijini pe autoritatea altora, deşi rezultatele proprii l-ar putea impune. Rezultatele proprii (absolut spectaculoase), le susţine adesea cu argumentele mediocre ale altora, cărora le alocă o notorietate nemeritată. Pune la îndoială totul şi verifică totul, având vocaţia amănuntelor.

Atenţie, există întotdeauna pericolul de a nu vedea pădurea din cauza copacilor, motiv pentru care ar cam trebui asociată cu o Toporişcă, un Birjar sau un Berbec (nativi ai sintezei, dar mai puţin perseverenţi). Ca lider de echipă nu este foarte eficientă deoarece perfecţionismul o face să ignore termenele, ducându-şi colaboratorii la limita puterilor, iar pe beneficiari aruncându-i în exasperare, cu tendinţe asasine sau suicidare. Este modestă, nu-şi arogă sieşi toate rezultatele, translându-le majoritar spre colaboratori (măcar cu atât să se aleagă, după ce au numărat de „enşpe“ mii de ori coada câinelui).

Are tendinţa de a pune la îndoială propriile realizări, caz în care verifică la infinit, cu un deosebit simţ al amănuntelor, care, dacă nu mai există, le inventează. Taie firul în patru, o dată, de două ori, la infinit, până când i se pare că totul este perfect şi nu a mai rămas nimic neverificat. Evident, nu uită să critice, tot, toate, şi mai ales membrii echipei. Are un deosebit simţ al analizei. Motorul activităţilor este permanenta nemulţumire de sine (evident că şi de alţii), de unde şi deosebitul succes în cariera de cercetare, indiferent de domeniu). Firea de artist o îndeamnă spre meserii în care perfecţionismul este esenţial.

Odinioară ar fi fost miniaturist sau bijutier. Astăzi alege meserii de frontieră în care fundamentează metodici şi tehnici de lucru. Este veselă, romantică, elegantă, altruistă, cultă şi înţeleaptă, dar nu are vocaţia afacerilor de anvergură, motiv pentru care va sfârşi în mediocritate materială (un eufemism pentru sărăcie). Îi place să fie înconjurată de lucruri frumoase, motiv pentru care îşi construieşte o ambianţă de bun gust, luxoasă (cât poate să-şi permită), pe care o împarte cu prietenii (puţini – nu sunt mulţi dispuşi să-i suporte criticile 24 din 24).

În dragoste are un comportament profund erotic, pasional, impetuos, imprudent şi la limita convenţiilor. Tentat spre căutare permanentă, treace uşor linia insesizabilă dintre „normal“ şi „anormal“. Deşi fidel, dacă subiectul este „mai frumos, mai nu ştiu cum...“ eventuala suferinţă a partenerului nu-i dă stări de anxietate. Doar teama de boli (ruşinoase, evident) poate să-i cenzureze tentaţia biblică „de cunoaştere“.

Are bunul simţ şi discreţia de a nu-şi trâmbiţa cuceririle. Partenerul/a ideal/ă trebuie să-i semene întru tendinţa de perfecţionism şi organizare pentru a nu transforma căsnicia într-un coşmar cotidian, în care totul trebuie să fie curat, la locul lui şi perfect aliniat. În rest, dacă te obişnuieşti cu cicăleala ai un partener de nădejde, à la longue, pentru că nu este dispus să înlocuiască ceva ce merge.

Este grijulie cu copiii, pe care-i cicăleşte pentru că-şi doreşte în ei întruparea perfecţionismului. La superlativ! Cum altfel? Adesea, la bătrâneţe, îngroaşă rândurile locatarilor azilurilor exasperând câte o noră sau un ginere, mult mai puţin dispuşi să le accepte criticile continue (şi de râie se mai scapă, dar de cicăleala lor, ba!).

Mitul Fecioarei (Virgo) este arhetipal. Regăsit în toate mitologiile arhaice şi moderne, Fecioara cunoaşte diferite reprezentări şi este purtătoarea unei multitudini de semnificaţii. Simbol al purităţii, cunoaşte şi alte reprezentări simbolistice derivate din acest atribut.

Este mamă a universului sau a spiritului creator al acestuia (de la Est la Vest şi de la Nord la Sud), zeiţă a dragostei, a vânătorii, a agriculturii şi/sau a abundenţei, îmblânzitoare a creaturilor fantast-terifiante sau a celor terestru-feroce (zmei, balauri, dragoni, inorogi, lei, tigrii, urşi etc.), a războiului, a înţelepciunii şi, nu în ultimul rând, mamă a lui Christos (încununare a evoluţiei mitice, simbolul purităţii absolute).

Într-o astronomie şi astrologie europeană profund falocrate, Fecioara este singura constelaţie feminină care se găseşte pe firmament din timpuri imemoriale. Primii care au urcat-o în cer au fost asirienii (Astartea). Grecii lui Hesiod au făcut-o fiică lui Jupiter şi a zeiţei Themis (zeiţa dreptăţii, fiică a Geei şi a lui Uranus).

După Arathos este fiica Aurorei, trăitoare printre pământenii Vârstei de Aur, iar după Theon din Alexandria era fiica lui Apollo şi avea darul divinaţiei. Identificată cu Ceres –  zeiţă a agriculturii (cea mai strălucitoare stea a constelaţiei poartă numele de Spicul), cu Isis (zeiţa renaşterii la egipteni), sub auspiciile ei anticii credeau că se împlineşte salvarea lumii la soroc (când va fi fost sau va fi el!).

Raf BANDI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.17, 1-15 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 726



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI