Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Plugul-minune

În curând, agricultorii din judeţul Iaşi, şi nu numai, vor avea la dispoziţie un nou plug, invenţia domnilor ing. Constantin Aruştei, director la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, şi ing. Constantin Chirilă, director la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă.

„Plugul cu cormană“, aşa se numeşte invenţia înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), mărunţeşte foarte mult pământul, eliminând celelalte lucrări de pregătire a solului şi reduce substanţial consumul de carburant.

Preţul noului utilaj – ne-au asigurat inventatorii – nu va fi mai mare decât al unui plug obişnuit. (S.C.)

Consfătuire naţională

„Îmbunătăţirile funciare în perspectiva unei agriculturi europene“ a fost tema celei de-a doua ediţii a consfătuirii naţionale a specialiştilor din îmbunătăţiri funciare, desfăşurată în zilele de 26-27 ianuarie 2007, la Constanţa. În numărul viitor al revistei vom reveni cu un amplu reportaj de la acest eveniment organizat de Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare. (Ş.R.)

Centre de muls în satele ieşene

În perioada următoare, fiecare sat din judeţul Iaşi va avea un centru de muls vacile. Pentru început, la nivelul judeţului se vor deschide centre-pilot unde animalele vor fi mulse de două ori pe zi, iar cantitatea de lapte şi calitatea acestuia vor fi notate
într-un registru special.

Investiţiile pentru un astfel de centru, care trebuie dotat cu aparate de muls, tancuri de răcire şi maşină pentru transportul laptelui, ajung la două sute mii de euro.

(S.C.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.3, 1-15 FEBRUARIE 2007

Vizualizari: 645֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI