Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop - Diamantul

Perioada: 11-20 iunie.
Semn: masculin, de aer.
Pietrele preţioase: agatul, carneolul.
Metal: mercurul.
Culori: purpuriul.
Verbul: „a gândi cu sufletul“.
Numere native: 1, 2, 4, 5, 9.
Caracterizarea numerologică: 8.

Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Gemeni (22 mai - 21 iunie), nativii născuţi în al III-lea decan; zodiac arboricol: carpenul (11-13 iunie), smochinul (14 -20 iunie).

Compatibilitatea: zodiac indian: toporişca, corabia; zodiac european: compatibilităţi de rang I (directe/puternice) – Berbec, Gemeni; compatibilităţi de rang II (mediocre) – Peşti; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (directe/puternice) – stejar, chiparos; compatibilităţi de rang II (mediocre) – alun, carpen, smochin, salcie. Planete favorabile: Soarele, Mercur, Luna, Uranus.

Fără trăsături armonioase, mai curând dizarmonic, mai ales dacă nu este „şlefuit“ prin educaţie, impresionează prin personalitate, făcându-se remarcat în orice împrejurare (străluceşte şi în noroi). Simbol al simţului estetic asociat cu sensibilitatea şi sentimentalismul, este decorativ până la exacerbare, pedant şi tradiţionalist. Uşor de convins să lucreze pentru cauze nobile, de multe ori fără recompensă, pentru că acceptarea angajamentului îi este dictată de inimă, şi nu de creier.

Nu prea are încredere în sine, motiv pentru care în echipă este bine să fie tratat cu solicitudine, caz în care, simţindu-se protejat, devine prolific şi oferă cu dărnicie roadele muncii sale, care nu sunt puţine şi nici de neglijat. Este suficient să intuiască un cât de mic obiectiv „de suflet“ (colateral şi nesemnificativ din economia proiectului) şi vei avea un campion al realizării acestuia, pentru că este pragmatic şi nu dezarmează, în ciuda tuturor dificultăţilor. Traiectoria aleasă pentru rezolvare poate fi imprevizibilă şi, frecvent, sub controlul lui, datele proiectului se pot schimba, obiectivul adiacent transformându-se în obiectiv principal.

Excelent în meseriile în care trebuie să poarte grija/grijile altora: medic, educator, preot, asistent social, asistent medical. Roadele muncii lui îşi relevă importanţa şi calităţile odată cu trecerea timpului, iar rezolvările propuse sunt atât de fireşti încât, în timp, devin bun public, lumea uitându-le autorul, ceea ce îl cam deranjează, pentru că adoră să se facă remarcat în mediul social şi profesional.

Prinde totul din zbor şi se adaptează uşor. Trebuie învăţat cu responsabilitatea şi disciplina încă din copilărie pentru că este cam superficial, leneş, oscilant, orientat spre abstract şi teorie şi sare uşor de la entuziasm la plictiseală. Inteligenţa peste medie îl scapă în toate ocaziile, chiar şi atunci când înclinarea spre bârfă şi intrigă îl pun în situaţii limită. Este rapid în reacţii, are spirit de observaţie şi extraordinara capacitate de a stabilii relaţii cu toată lumea. Tinde să se retragă într-o carapace de noncomunicare, situaţie în care, adesea, se lansează în proiecte utopice şi, cert, neprofitabile.

În plan sentimental are mare nevoie de înţelegere şi protecţie pentru că exerciţiul cotidianului îl dezechilibrează. Nu este intempestiv, fiind mai curând caracterizat de sentimente calme, liniştite, în spatele cărora se întrezăreşte un anumit calcul, fără ca acesta să maculeze totuşi sinceritatea lor.

Poate ajunge să întemeieze o familie armonioasă, cu situaţie materială înfloritoare, deoarece la adăpostul unui partener înţelegător şi protectiv îşi dezvoltă pragmatismul nativ, ceea ce-i permite acumulări semnificative care, dacă nu sunt spectaculoase, sunt constante. Comorile familiei vor fi însă totdeauna copiii, pentru că-i iubeşte cu disperare.

Nici o altă piatră preţioasă nu a exercitat pentru om o putere mai mare de atracţie. Numele provine din greaca veche (adamas – invincibil), cu referire la duritatea lui. Era piatra zeilor şi a regilor, atribuindu-i-se virtuţi tămăduitoare şi protectoare.

Se credea că asigură virilitatea, tăria şi curajul în luptă, că apără de vrăji şi de nebunie. Grecii îl considerau un ciob de stea, iar alte popoare îl consideră lacrima zeilor (de la zeitatea supremă la zeii recoltei, ai dragostei sau ai morţii). În India se consideră că purtătorul lui este ferit de toate pericolele: de muşcătura şerpilor, de foc, de otrăvuri şi boli.

 În Evul Mediu european praful de diamant era medicamentul folosit împotriva otrăvirilor. I s-au atribuit puteri misterioase, benefice şi malefice, iar legendele despre blestemele pe care le poartă unele diamante celebre sunt periodic alimentate cu întâmplări bizare, care vin şi întăresc aura de mister cu care este înconjurat.

În Egipt, diamantul este socotit simbol al Soarelui – Ra, atribut al regelui, pictograma sub care era identificat semnificând în acelaşi timp faraonul şi apelativul obligatoriu al acestuia: „sănătate şi putere“. Diamantele pot aduce stăpânilor fericire, însă dacă sunt „pătate de sânge“ pot aduce multe nenorociri, dintre care nu moartea este cea mai rea.

Raf BANDHI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.10, 16-31 MAI 2007

Vizualizari: 749



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI