Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop indian
PHOENIXUL

Perioada: 1-10 iunie. Semn: masculin, de aer. Pietre preţioase: agatul. Metal: mercurul. Culori: violet. Verbul: „a gândi pentru alţii“. Numere native: 5, 6, 7, 8, 9. Caracterizare numerologică: 1.

Corespondenţi zodiacali: zodiac european: gemeni, nativii născuţi în al doilea decan; zodiac arboricol: frasin (1-3 iunie), carpen (4-10 iunie). Compatibilitatea:  zodiac indian: vânător, turn, funie; zodiac european: compatibilităţi de rang I (directe/puternice) – Scorpion; compatibilităţi de rang II (mediocre): Gemeni, Leu, Capricorn; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (directe/puternice) – ulm; compatibilităţi de rang II (mediocre): frasin, carpen, chiparos, plop, nuc, măr, fag. Planete favorabile: Soarele, Mercur, Pluton.

Frumos, cu comportament studiat, construit cu tenacitate şi scos în evidenţă ori de câte ori are ocazia, este persoana pe care o simpatizează toţi, însă o iubesc mai puţini, pentru că, deşi ingenioasă şi îndrăzneaţă în toate demersurile, deşi cu acţiuni ale căror beneficii se răsfrâng asupra tuturor, este nervoasă, aspră, lipsită de stăpânire şi de înţelegere.

Emoţiile lui sunt reci, este sceptic şi ironic şi, cu toate că din rezultatul muncii lui face parte tuturor, este greu să decelezi cât a reprezentat în iniţiativa sa altruismul şi cât satisfacerea propriilor orgolii şi ambiţii. În general, obiectivele lui sunt convergente cu ale celorlalţi, aşa că rezultatele muncii sale par expresie a dăruirii dezinteresate însă, undeva, totdeauna, aşteaptă o recunoaştere a eforturilor sale. O decoraţie reprezintă suprema recunoaştere pe care şi-ar dori-o pentru eforturile lui, pentru că este mare amator de „sclipiciuri“.

Cum obiectivele şi căile de realizare îi sunt clare, iar lipsa de scrupule în atingerea lor, funciară, pe fondul unui sistem de valori discutabil, dar pretenţios, face carieră în politică şi în alte domenii care servesc binele general şi în care calităţile native de intermediar se regăsesc plenar. Superficial, trăieşte după tipare deja verificate, fiind aproape incapabil să inventeze ceva nou, cu teama permanentă că „nu dă bine“. Formele fără fond reprezintă zona în care se simte ca peştele în apă. Îi place societatea, îi place să fie înconjurat de oameni, între care va face tot posibilul să sclipească. Frumos fiind şi amator de haine sclipitoare, nici nu-i este foarte greu.

Curios, interesat de tot ce există, mereu la vânătoare de informaţii, colportor de bârfe, dă senzaţia unei persoane cu un covârşitor bagaj de cunoştinţe care adesea sunt superficiale, însă numărul mare al domeniilor din care are informaţii îl fac unul dintre cei mai importanţi membri ai echipei, mai ales dacă proiectele au nevoie de strălucire, de „glanţ“, pentru că nimeni nu ştie mai bine ca el să „poleiască“ ceva.  Este în stare să poleiască şi vântul şi să-l vândă drept aur de 24 de carate.

Cu o inteligenţă peste medie, rapidă, cu spirit de observaţie şi promptitudine în reacţii, poate fi un excelent negociator, fiind favorizat în demersurile sale şi de extraordinara capacitate de a stabili legături cu aproape oricine.

Are nevoie însă de o susţinere puternică a prietenilor, rudelor, familiei pentru că oboseşte uşor şi are căderi bruşte. Din fericire, cele mai multe dintre acestea sunt depăşite repede (renaşte din propria cenuşă), pentru că, fiind dualist, contradictoriu, oportunist şi speculant, este capabil să valorifice orice fărâmă de şansă care se iveşte sau i se oferă.

În plan sentimental este foarte ataşat, punând preţ pe reciprocitatea sentimentelor. Poate părea superficial, însă simţul estetic şi conservatorismul îl fac să fie un partener fidel. Atenţie! Dacă i se pare că, pentru atingerea unui scop oarecare, trebuie să-şi sacrifice sentimentele, îşi va sacrifica iubirea fără regrete. Vrea libertate de mişcare şi acţiune pentru că el nu înşală. Socializează!

Phoenix-ul este o pasăre mitică, emblemă a ciclurilor vieţii şi ale morţii, despre care se credea că reînvie din propria cenuşă. Simbolizează nemurirea/ (focul sacru) adus din soare. În mitologia egipteană (de unde a pătruns în mitologia greacă) este cunoscută sub identitatea bâtlanului sacru încoronat cu coroana lui Osiris (Benu) reprezentând puterea regeneratoare a zeului suprem.

În mitologia arabă, pasărea Phoenix este acoperită cu pene de aur, bătute cu diamante, cu cântec divin care anunţă răsăritul soarelui; este unică şi o dată la 500 de ani îşi dă foc în arborele de mirt, pentru a renaşte după trei zile. Simbolul păsării Phoenix a fost frecvent utilizat în heraldică. În mitologia chineză phoenixul este un dragon zburător de aur, simbol al graţiei divine, puterii şi prosperităţii.

De-al meu propriu vis, mistuit mă vaiet,
Pe-al meu propriu rug, mă topesc în flăcări...
Pot să mai re’nviu luminos din el ca
Pasărea Phoenix?“
M. Eminescu – Odă (în metru antic).

Raf BANDHI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.9, 1-15 MAI 2007

Vizualizari: 1211֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI