Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

HOROSCOP INDIAN - RÂNDUNICA

Perioada: 13 - 23 septembrie.
Semn: feminin, mutabil, de pământ.
Pietrele preţioase: agatul. Metalul: mercurul. Culori: maro şi auriu. Verb: a evalua.
Numere native: 1, 3, 4, 5, 9.
Caracterizarea numerologică: 4.
Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Fecioara; zodiac arboricol: Teiul, Măslinul.
Compatibilitatea: zodiac indian: Birjar, Urs, Fecioară; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): Rac, Fecioară; compatibilităţi de rang II (mediocre): Berbec, Leu; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (puternice): Arţar, Castan, Carpen, Frasin, Salcie; compatibilităţi de rang II (mediocre): Pin, Tei.
Planete favorabile: Mercur, Luna, Marte, Jupiter, Pluton.

Arătos, simpatic, cu farmec, orgolios, modest, nativul este un conglomerat, oscilând între bine şi rău. Cu toate acestea, este absolut ordonat şi pragmatic, adaptabil, armonios. Are spirit de observaţie, gândire analitică şi este bântuit de simţul riguros, nemţesc al ordinii, dusă până la manie. Ca lider se impune uşor.

Este harnic, serios, plin de energie şi nu se dă în lături de la muncile cele mai grele, chiar când ajunge în vârful ierarhiei profesionale. Are tentaţia de a clasifica şi cataloga, fiind un foarte bun analist de sisteme. Inteligent, este capabil să managerieze afaceri pe picior mare, fiind profesionistul caracterizat prin studiu continuu, curiozitate nativă, putere de observaţie.

Tendinţa exagerat analitică îl califică pentru munca de cercetare. Uneori este lipsit de fineţe şi sensibilitate, dar cum este permanent vesel şi binevoitor estompează în oarecare măsură disponibilitatea de „a trece peste cadavre“ atunci când doreşte cu ardoare să-şi realizeze obiectivele.

Zgârcit şi egocentric, riscă uneori peste limitele bunului simţ şi poate conduce un proiect spre faliment dacă nu există undeva, în ierarhie, în echipă sau în afara ei o persoană, de regulă dintr-un semn de foc, faţă de care să i se declanşeze simţul de conservare, pentru că se poate spune despre el orice, doar că-i prost, nu. Deşi snob, posedă ştiinţa de a se face plăcut tuturor, poate datorită ironiei nejignitoare şi afectuoase pe care o mânuieşte cu graţie.

Inteligent, fără a fi sclipitor, poate face carieră în funcţiile care cer ordine şi pragmatism. Promovarea lui în poziţie de lider este riscantă, deoarece, în afară de ordine şi pragmatism, nu mai are alte calităţi care să-l recomande.

Ajuns în funcţie de conducere, îi place linguşeala şi o practică frecvent în raport cu şefii pentru că o consideră un atribut esenţial în asigurarea propriului confort, pentru că iubeşte confortul înainte de toate. „Cuibul“ şi-l clădeşte la adăpost de tot şi de toate ce i-ar putea afecta tihna de fiecare zi. Merge până la a se claustra între patru pereţi, doar să nu-i fie afectat universul. Greu poţi pătrunde în „cuibul“ nativului, pentru că nu este dispus să deschidă uşile aproape nimănui.

După o tinereţe relativ solitară, nu lipsită de experimentări, devine aşezat, construindu-şi o existenţă liniştită. Ea, aparent, este răbdătoare, generoasă şi plină de iubire, lăsând impresia unei implicări afective puternice. În realitate este rece şi îşi urmăreşte cu tenacitate oportunităţile de natură materială pe care i le-ar putea oferi partenerul.

Pentru el femeia este o curiozitate, care trebuie cercetată cu amănuntul, cu care trebuie să experimentezi, cu condiţia să accepte plata în mângâieri şi râzgâieli, la care nu este zgârcit, că oricum nu-l costă nimic. Senzual cu moderaţie, nu este un campion al sexului, motiv pentru care, după ce cuplul s-a închegat, iniţiativa ar trebui să-i aparţină întotdeauna ei.

În relaţiile de cuplu, caracteristicile care-l fac un excelent profesionist devin un lest ce poate enerva partenerul. Faptul că vrea ca totul să fie perfect se mai poate trece cu vederea, dar „tăiatul firului în patru“ şi „număratul foilor plăcintei“, la care se adaugă scosul ochilor pentru orice nimic (cu decriptarea catastrofei posibile, dar evitate de intervenţia lui) devine mai mult decât enervant. Mamele şi tatăl „scai“ se recrutează dintre nativii zodiei, care-şi „cresc“ progenitura (rar, progeniturile) până la adânci bătrâneţi (ale progeniturii), pentru că ei oricum sunt bătrâni din adolescenţă.

Cuvântul de ordine al cuplului cu un singur nativ este economia. Când sunt doi, aceasta se transformă în zgârcenie, iar casa lor devine o redută în care nu mai calcă nimeni: să nu le tocească covoarele, să nu le subţieze vopseaua de pe tablouri şi să nu le ia varul de pe ziduri. Adună, colecţionează, stochează, orice, oricât. „Să fie acolo!“
Rândunica este una dintre cele mai iubite păsări migratoare.

Vestitoare a primăverii şi a toamnei, mitologia populară creştină o reţine ca purtătoarea de veşti a Domnului, fiind considerate păcate omorârea păsărilor, a puilor şi distrugerea cuiburilor făcute la streaşinile caselor.

Circulă legenda statorniciei păsărilor, care se pare că se întorc după migraţie la cuibul părăsit în sezonul anterior. Legende asemănătoare în tot universul european explică penele roşii de pe guşă şi coada bifurcată. În aproape toate mitologiile populare se aminteşte faptul că prezenţa unui cuib de rândunică la streaşina casei sau a grajdului apără gospodăria de trăsnet şi de foc.

Raf Bandi
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2007

Vizualizari: 971֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI