Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Stimată redacţie,

Nici nu vă închipuiţi cât îmi sunteţi de utili prin informaţiile gratuite pe care le oferiţi!
Sunt un pensionar neastâmpărat care, cu sughiţurile de rigoare, am reuşit să recuperez 12 din cele 48 ha de teren pe care bunicul meu le-a pierdut începând din 1948! Nu despre cele nerecuperate vreau să vorbesc, ci despre ceea ce doresc să fac cu cele recâştigate.

Am o mulţime de idei, dar una nu-mi dă pace: pe teritoriul comunei mele natale, Scorţoasa, judeţul Buzău, se află rezervaţia Vulcanilor Noroioşi cunoscută în sec al XIX-lea sub numele de Pâclele de la Policiori.

După multe intervenţii şi aşteptări, s-a reuşit să se amenajeze o şosea asfaltată până acolo, ceea ce conferă accesibilitate multor amatori. Ei bine, cu toate că în zonă există gaze, electricitate şi apă curentă de la fosta Schelă petrolieră Berca, iar multe terenuri sunt de vânzare, nu se ia nicio iniţiativă pentru o amenajare europeană a acestui ţinut de linişte şi mistere.

Poate că acolo chiar trebuie să rămână aşa, dar în apropiere?! Menţionez că ştiu din surse foarte sigure că la 250 m în subsol există o uriaşă sursă de ape termale (care a blocat în anii `50 timp de mai multe luni explorarea adâncurilor bogate în petrol).

Nu ştiu dacă păstrarea secretului de atunci - când explorările şi exploatările le făcea Sovrompetrolul - mai este de actualitate acum. Invit aşadar cititorii dvs. la o dezbatere asupra dezvoltării zonei, care ar putea oferi cel puţin 300 de locuri de muncă în viitor.

Cu consideraţie, Ovidiu Ionescu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.3, 1-15 FEBRUARIE 2007

Vizualizari: 642֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI