Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Oferta de brazi a Romsilva

Pentru sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are posibilitatea de a recolta şi comercializa pe piaţa internă un număr total de 123.898 bucăţi pomi de Crăciun, din care 79.512 (64%) pomi din specia brad, diferenţa reprezentând specia molid şi alte specii de răşinoase.

Recoltarea pomilor se face, în cea mai mare parte, din regenerările naturale, cu densitate excesivă, prin efectuarea de operaţiuni culturale, precum şi din culturi specializate, din pepiniere silvice. Valorificarea pomilor de Crăciun către populaţie şi alţi beneficiari se face de către direcţiile silvice atât direct, cât şi prin societăţi comerciale care au prevăzută această componentă în obiectul de activitate.

Pe de altă parte, în baza „Planului comun de acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase, pentru perioada noiembrie 2007 – ianuarie 2008“, se vor organiza acţiuni de control, inclusiv în ceea ce priveşte legalitatea comercializării pomilor de Crăciun.

(V.Ş.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 24, 16-31 DECEMBRIE 2007

Vizualizari: 589֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI