Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Târguri şi expoziţii agricole

Timagralim 2007 – un succes confirmat de 5.000 de vizitatori

În perioada 13 - 16 iunie 2007, a avut loc la Timişoara cea de-a V-a ediţie a expoziţiei Timagralim, manifestare devenită tradiţională, ce s-a desfăşurat pentru a doua oară consecutiv în incinta Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Firmele participante au expus (pe o suprafaţă interioară de aproximativ 2.000 mp, în cadrul a două pavilioane expoziţionale, şi pe o suprafaţă exterioară de 6 ha) utilaje agricole, animale de fermă şi companie, culturi de plante experimentale.

Timagralim 2007 a reunit peste 130 de firme, atât din ţară, cât şi din străinătate. Noutatea acestei ediţii a constituit-o prezenţa cu standuri colective, dar şi individuale, a unor instituţii şi firme de prestigiu din Serbia, Ungaria, Franţa, Italia, Germania, Grecia, Polonia şi Slovacia. Tematica expoziţiei a fost diversificată: agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, animale, utilaje agricole, flori, grădinărit şi produse ecologice, ultimele trei constituind premiere ale acestei ediţii.

Printre organizatori s-a numărat şi Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă, care a participat şi ca expozant, având un stand propriu şi acordând consultanţă de specialitate sau informaţii celor interesaţi de subvenţiile din acest an. Tot la standul OJCA Timiş, aproximativ 25 de legumicultori, absolvenţi ai cursului din bazinul legumicol Gotlob – Nerau - Teremia - Belint, au expus legumele obţinute în grădinile personale.

Pe durata expoziţiei au avut loc diverse simpozioane, seminarii, mese rotunde pe teme de actualitate în domeniu: ,,Agricultura în vestul României“; ,,Prezent şi viitor în creşterea ovinelor“; ,,Implementarea sistemelor moderne de mecanizare în fermele agricole din Romania“, precum şi prezentarea susţinută de directorul general ANCA, dr. ing. Viorel Morărescu cu tema ,,Consultanţa agricolă în contextul integrării în Uniunea Europeana“. De asemenea, în câmp, au avut loc demonstraţii susţinute de firmele Maschio - Gaspardo şi Mewi.

Astfel, expoziţia, vizitată de aproximativ 5.000 de persoane, a venit în întâmpinarea nevoilor unei societăţi în care agricultura este într-un proces de continuă dezvoltare, industria alimentară şi zootehnia reprezentând un segment extrem de important al economiei.

Festival de folclor păstoresc

În perioada 23-24 iunie 2007, în localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea, a avut loc cea de-a 39-a ediţie a festivalului folcloric păstoresc „Învârtita Dorului“.

Manifestarea a fost organizată de administraţia locală şi de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, la ea participând specialişti din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, oameni de cultură şi folclorişti de la nivel naţional.

Evenimentul a avut în program o parte culturală, de punere în valoare a tradiţiilor păstoreşti, dar şi un seminar în care s-a discutat despre perspectivele creşterii ovinelor, în contextul actual şi în condiţiile în care Vaideeni este o localitate de păstori.
Festivalul s-a încheiat cu o paradă a portului popular românesc.

Expo-Agro Strehaia 2007

Anul acesta, într-o primă ediţie, Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Mehedinţi a organizat la Strehaia expoziţia de animale şi de utilaje agricole Expo – Agro Strehaia 2007. Au fost prezenţi cei mai reprezentativi crescători de animale din zonă, Asociaţia crescătorilor de taurine din Strehaia, precum şi firme producătoare şi distribuitoare de utilaje agricole.

Expoziţia a fost un bun prilej pentru schimbul de opinii, de experienţă şi de idei între fermieri, iar expozanţii cu exemplare valoroase au avut posibilitatea de a se mândri în faţa celor interesaţi. Iniţiator şi principal organizator, Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă a fost sprijinit în asigurarea reuşitei acestei acţiuni de către Primăria oraşului Strehaia, Asociaţia Crescătorilor de Taurine Strehaia şi de Unitatea de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Mehedinţi.

Înscrise an de an pe agenda de lucru a consultanţilor agricoli mehedinţeni, târgurile şi expoziţiile reprezintă manifestări de anvergură, cu prilejul cărora lumea satelor se reuneşte, evidenţiindu-şi tradiţiile şi obiceiurile în toată splendoarea şi autenticitatea lor.

Valentina ŞOIMU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2007

Vizualizari: 2000֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI