Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop indian - PANA

Perioada: 3-12 septembrie.
Semn: feminin, mutabil,
de pământ.
Pietrele preţioase: hiacintul, agatul.
Metalul: mercurul.
Culori: roşcat, maro şi auriu.
Verb: a analiza.
Numere native: 1, 5, 7, 9.
Caracterizarea numerologică: 5.
Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Fecioara; zodiac arboricol: Salcia. Compatibilitate: zodiac indian: Şarpe, Câine, Delfin, Scoică, Lotus; zodiac european: compatibilităţi de rang I (directe/puternice) - nu există; compatibilităţi de rang II (mediocre): Rac, Leu, Fecioară, Scorpion, Săgetător, Capricorn; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (directe/puternice): Măr, Scoruş, Plop, Curmal, Fag; compatibilităţi de rang II (mediocre): Brad, Chiparos, Salcie, Nuc, Carpen;
Planete favorabile: Mercur, Marte, Uranus, Pluto.

Frumos, cu aer misterios şi discret, cu aspect pitoresc, uneori ostentativ. Atractiv printre romanticii de ambe sexe, cultivă limbajul şi discursul poetic, în subtextul căruia lasă să se bănuiască a exista melancolii neexplorate. Are darul vorbitului şi al scrisului pe care le-ar putea folosi din plin dacă ar fi mai ambiţios şi un pic mai harnic. Inteligent, destinat a fi lider, conduce cu eleganţă şi se impune uşor.

Condiţia minimală este să-i permită exprimarea calităţilor artistice şi atunci marşează, chiar dacă profitul propriu este modest. Nu se prea plictiseşte atunci când are de lucru, dar există pericolul să cadă sub incidenţa păcatului trufiei şi să se creadă „buricul pământului“, caz în care devine sobru, plicticos şi enervant. Are marele talent de a fi în preajma evenimentelor chiar de la debutul acestora şi flerul de a le previziona desfăşurarea. În cazul în care este implicat de la început, devine repede catalizatorul lor, fiind chiar de dorit.

Uneori intervine mai brutal decât s-ar aştepta ceilalţi de la o persoană aparent delicată şi mai curând introvertită. Altruist, împarte succesele cu echipa, cu condiţia ca în aceasta să nu se găsească într-o relaţie de subordonare strictă, caz în care eficienţa lui tinde spre zero.

Ca lider se comportă detaşat, pluteşte, părând uşor aerian, însă distanţa la care se poziţionează îi permite să vadă ansamblul, articulând amănuntele („liderul micilor manii“) pe care nu le-a pierdut niciodată din vedere. De obicei, acest comportament dă roadele mult aşteptate pentru că poate corecta proiectul „on line“ şi îndreaptă eforturile echipei, fără bâjbâieli, pe cale eficienţei.

Cu multiple posibilităţi, îşi va consolida o carieră plină de succese, eclectice, dar de certă valoare, atrăgându-şi de timpuriu o notorietate bine-meritată. Din păcate, nu prea atrage arginţi, dar... fiind tenace şi rezistent, ajunge până la urmă să-şi contabilizeze o starea materială, dacă nu de invidiat, oricum îndestulătoare.

Oportunist în sensul bun al cuvântului, poate găsi satisfacţii în aproape orice fel de activitate. Aparenta fragilitate nu este un semn de slăbiciune deoarece în situaţii limită se apără eficient, distrugător uneori, chiar dacă contraatacă rar. Nu încerca să-l anihilezi pentru că îşi „revine din pumni“ şi de-abia când crezi că „l-ai tăiat“ să începi să te temi deoarece atunci devine „invadator“, înăbuşindu-te. Poate să-şi revină după cele mai atroce şocuri care pe alţii i-ar debusola complet. Doar un semn de foc poate să-l subordoneze, pentru că, deşi nu se teme, totuşi, la limită, înţelege că autoconservarea este mai eficientă.

În societate este un solitar şi, frecvent, „dispare“ purtat de un gând sau de o pală de vânt – întotdeauna de sex opus. În dragoste nativul este pretenţios şi nu poţi să-i trezeşti atenţia decât dacă, pe lângă aspectul plăcut, posezi şi o doză consistentă de cerebralitate, eventual îi intuieşti pasiunile estetice şi ţi le modelezi pe ale tale.

Succesul este garantat. Atenţie! Trebuie să ai iniţiativa, caz în care se va lăsa purtat fără să fie foarte curios unde. Cu vârsta devine tipicar, iar micile manii, care făceau deliciul tinereţii, pot deveni poverile cuplului. Fiind însă inteligent, practic şi devotat i se pot trece cu vederea, mai ales dacă partenerul îi seamănă şi este bântuit la rândul său de cam aceleaşi lucruri.

Poate fi romantic, însă aveţi grijă să-i răspundeţi la senzualitate cu aceeaşi monedă, altfel riscaţi să zboare pe o adiere. În jocurile sexuale ea are rolul inocentei care vibrează de fiecare dată ca la început, iar el este partenerul senzualismului rafinat, estetic, eteric, delicat, ceea ce, uneori, poate duce la impresia, falsă, că nu pune pasiune.

Senzualitatea nativilor rezidă tocmai în prelungirea dincolo de limite a erotismului deoarece cred sincer că actul sexual este un act artistic. Ei, nu chiar tot timpul...! O mică perversiune, nevinovată, în intimitate, reprezintă necesara pată de culoare.

Se hotărăsc greu pentru căsătorie şi aleg îndelung. Aceasta este zodia celor mai mulţi burlaci. Ea vrea un partener chipeş, dacă nu se poate frumos, bogat, dar nu mână-spartă, neapărat cu statut social vizibil, acceptându-i a priori escapadele, pe care le ignoră. El o vrea frumoasă, deşteaptă, bogată (ordinea nu-i întâmplătoare) şi, neapărat, senzuală.

Nu-l deranjează locul doi în casă, mai ales dacă soţia face dovada faptului că este chivernisită şi cu capul pe umeri. Aparent, acest cuplu este imposibil de găsit. Şi totuşi există, funcţionează, fiind destul de solid şi longeviv întotdeauna din cauza ei care, în esenţă, este rece iar implicarea pasională nu-i întunecă minţile.

Raf BANDI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 733֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI