Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Oameni de nota... 10

Sindromul dependenţei alimentare

GHEORGHE ANTOCHI, preşedintele grupului de firme Agricola Internaţional Bacău, reprezintă un brand aparte în rândul elitei agricole din România, care are în spate o solidă pregătire profesională şi o conduită morală de excepţie.

El reprezintă un caz special în acest catalog al valorilor umane, fie şi pentru faptul că aceste calităţi sunt recunoscute inclusiv de detractorii săi, care într-un anumit moment şi-au dat mâna pentru a distruge tot ce a clădit împreună cu colaboratorii săi.

Acţiunea lor nu viza neapărat defăimarea celor doi stâlpi ai colosului agroindustrial din Bacău, Petre Plăcintă şi Gheorghe Antochi, cât devastarea unui patrimoniu economic, unic în Europa ca dimensiune şi performanţă. Îngrozitor este că aceste porniri distructive au venit tocmai din partea unor politicieni şi reformatori, care au adus agricultura în sapă de lemn.

Marea calitate a actualului manager general, Gheorghe Antochi, este aceea de a fi păstrat în staff-ul Agricola Internaţional profesionişti de o valoare indiscutabilă şi de a atrage în jurul său oameni tineri, care prin calităţile lor garantează reuşita finală, în competiţia dură pe piaţa agroalimentară a Europei Unite.

Inteligenţa, calităţile manageriale native, fermitatea, curajul şi mai ales capacitatea de a comunica cu oamenii sunt principalele atuu-uri ale lui Gheorghe Antochi. În străfundul structurii sale se află şi o anume bunătate sufletească pe care cei 3.000 de colaboratori ştiu s-o exploateze, în sensul cel mai profitabil pentru acest gigant agroindustrial.

Gigantul agroindustrial al Europei

Agricola Internaţional face parte dintre cele mai mari combinate agroindustriale ale Europei.

El realizează anual o cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro. Zilnic, Agricola produce şi livrează 100 tone de carne şi preparate din carne, precum şi 300.000 de ouă.
Pentru dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor productive, în cei 15 ani de existenţă, Agricola a investit 60 milioane de euro. Investiţiile s-au desfăşurat, cum s-ar spune, pe verticală, nu pe orizontală. Ele au vizat înlocuirea unor instalaţii şi utilaje cu ce este mai performant astăzi în lume.

A fost modernizat până şi abatorul de păsări, care în ultimii 12 ani a lucrat cu 20% peste capacitate.

Investiţiile în tehnică şi tehnologie se situează la nivelul de vârf al sectorului agroindustrial mondial. Gheorghe Antochi este conştient că programul de retehnologizare se află pe undeva la jumătate.

Viitoarele investiţii destinate modernizării abatorului de carne roşie şi adăposturilor vechi pentru păsări şi porcine se află în prim-planul urgenţelor. Tot atât de importante sunt implementarea sistemului de management al calităţii, precum şi a logisticii pentru sistemul de distribuţie.

Fire optimistă de felul său, Gheorghe Antochi îşi pune mari speranţe în însănătoşirea climatului economic.

Convingerea lui este că integrarea treptată în UE îi va pune la adăpost pe toţi cei care produc cinstit, barând astfel acele imixtiuni ale tartorilor politici şi administrativi în conduita economică a unităţilor agroindustriale.

Toate aceste speranţe ale lui Gheorghe Antochi se înlănţuie într-un context fericit, în care impulsul vine din partea familiei. El are calitatea de a fi un mare iubitor de oameni cinstiţi. Cei mai apropiaţi dintre ei se află tocmai în sânul familiei.
Autorii acestor rânduri au încercat, dar nu au reuşit să intuiască locul care defineşte cumpăna vieţii lui Gheorghe Antochi, atunci când este să pună întrebarea: cât a cântărit profesia şi cât familia în viaţa acestui om de excepţie

(I.B., I.P.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 563



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI