Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Canină

• Chihahua este o specie pitică de câini. Un şerif din Ohio – stat american – îşi foloseşte căţeluşul Midge, de şapte luni, în greutate de 2,5 kg, la descoperirea stupefiantelor, acesta fiind cel mai mic câine de serviciu american, dresat în acest scop. Dresura a început-o pe când micul câine avea trei luni, iar acum îl ţine împreumă cu un labrador de 56 kg, care-l ocroteşte pe semenul său canin de categoria... semimuscă. Şeriful explică specializarea lui Midge prin aceea că el poate pătrunde în cotloanele cele mai mici spre a depista drogurile.

• Într-o vreme, după o serie de tragedii, prin lege a fost interzisă intrarea în Israel a opt rase de câini: pitbul, dog argentinian, anestaf, bulterrier de Stafordshire (o variantă englezească de anestaf) rotweiler, tosu japonez, fila brasileiră.

• Cel mai cunoscut câine din Rusia este Koni, labradorul lui Vladimir Putin, o căţea favorită preşedintelui rus, care îl însoţeşte adesea în întâlniri protocolare, fiind cunoscută, bunăoară, lui Tony Blair şi lui Silvio Berlusconi.

Răscolindu-i arborele genealogic s-a aflat că este progenitura căţelei labrador, ce trăieşte la nişte oameni modeşti dintr-un cartier muncitoresc moscovit, şi care se numeşte Henriette Bosh - strigată Hetty. Tatăl, e dulăul Alkor Ros Bradford, urmaş direct al labradorului care-l avea ca stăpân pe Leonid Brejnev, fostul lider-ţar sovietic.

Aceste generaţii de câini crescute într-un cartier de săraci au atras atenţia ştabilor. Prin 1999 au apărut nişte persoane la locuinţa stăpânei să vadă puii de labrador care mişunau.

Apoi căţeii s-au culcat şi numai căţeluşa Koni n-a încetat să mai alerge şi să latre. Şi au luat-o, zicându-i stăpânei: „Veţi mai auzi de ea“. Şi peste vreo două luni au văzut-o la televizor, la un buletin de ştiri pe lângă Putin alerga un pui solid de labrador negru.

Arnold HELMAN
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2007

Vizualizari: 562֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI