Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Trei mari companii germane prezintă în premieră
Oferta de maşini şi utilaje agricole

Dintotdeauna, omul a căutat soluţii pentru a-şi uşura munca şi a o face mai bine şi mai eficient. Evoluţia omenirii dovedeşte că, de-a lungul existenţei sale, condiţiile de mediu şi viaţă, tradiţiile, obiceiurile, nevoile fiecărui popor au avut o influenţă majoră asupra dezvoltării şi perfecţionării descoperirilor sale, a mijloacelor care să-i asigure existenţa şi, de ce nu, stabilitatea ori tendinţa expansiunii.

Aşa se face că acum, la începutul secolului al XXI-lea, ştiinţa, tehnica şi tehnologiile în general şi cele din agricultură în special au ajuns la nivelul la care pot satisface cele mai exigente pretenţii ale celor mai mari şi pretenţioşi fermieri.

Că este aşa ne-au dovedit-o recent trei dintre cele mai mari şi performante firme producătoare de utilaje agricole din Germania – GRIMME, KRONE şi AMAZONE – care au organizat, la sfârşitul lui august a.c., la Surenburg (zona Münster-Osnabrück), landul Westfalia, o conferinţă internaţională de presă, prilej cu care şi-au prezentat ultimele creaţii ce vor apărea pe piaţă începând din 2008.

Peste 80 de ziarişti de la cele mai importante publicaţii agricole din Europa au fost invitaţi ca, pe parcursul a două zile, să urmărească performanţele utilajelor ce urmează a fi expuse şi la „AGROTECHNICA 2007“.

GRIMME – un farmec aparte

Firma GRIMME – una dintre cele mai mari producătoare de utilaje agricole – purtate, tractate şi autopropulsate – destinate culturilor de cartofi şi
sfeclă-de-zahăr şi furajeră – şi-a prezentat „marfa“ într-o manieră modernă: design-uri care încântă ochiul şi performanţe care încântă… fermierul:

• maşini de plantat, de rebilonat, pentru executarea tratamentelor, fertilizare şi pentru recoltat, sortat, transport.

• maşini de decoletat sfeclă şi de distrugere a vrejilor de cartofi etc.

KRONE – al doilea gigant al Germaniei

Firma KRONE – a doua mare producătoare de maşini agricole din Germania, după Claas, destinate firmelor zootehnice, respectiv bazei furajere ale acestora. Este vorba de utilaje pentru cosit – cositori şi combine pentru recoltat furaje – întors şi strâns fân – greble mecanice, prese de balotat de diferite capacităţi ce realizează baloţi cilindrici sau paralelipipedici, dotate cu echipamente de administrat inoculanţi şi ambalat în folie, remorci specializate pentru transport furaje şi căpiţat de diferite tipuri şi capacităţi. Proprietarul firmei, Bernard Krone, în spusele sale cu ocazia prezentării fabricii confirma cele relatate mai înainte:

„Firma Krone – preciza domnia sa – a fost înfiinţată de înaintaşii familiei mele, în urmă cu 101 ani, în 1906, la început ca o necesitate a satisfacerii nevoilor agriculturii din zonă, iar mai apoi, dezvoltarea şi diversificarea producţiei a fost generată de condiţiile specifice acestor ţinuturi: terenuri sărace, precipitaţii în cantităţi mari în cei mai mulţi ani, ceea ce a făcut ca oamenii acestor locuri să se orienteze către creşterea animalelor.

Mulţi dintre muncitorii şi specialiştii noştri sunt crescători de animale. Oferta noastră răspunde dorinţei şi necesităţii activităţii curente, maşini de a căror performanţă se bucură acum nu doar fermierii germani, ci şi cei de pe mai toate meridianele lumii.

AMAZONE – o provocare pentru viitor

Firma AMAZONE se detaşează printre cele mai importante firme de profil din Europa, producătoare de maşini agricole destinate lucrărilor de pregătire a terenului, semănat, erbicidat şi întreţinere.

Pagini realizate de ing. I. BANU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 2179֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI