Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Sfaturi în bucătărie

Fructele curăţate de coajă îşi schimbă repede culoarea. Puneţi-le într-un vas cu apă şi puţin suc de lămâie şi îşi vor păstra culoarea până le veţi folosi!

Găluştile de griş din supă sunt mai pufoase şi chiar mai gustoase dacă se pune în compoziţie un vârf de cuţit de praf de copt.

În apa în care fierbeţi pastele făinoase, adăugaţi puţină sare şi puţin ulei – astfel nu se va mai forma spumă, iar pastele nu se vor lipi de vas.

Pastele făinoase nu se pun în supă de la început, ci se adaugă spre sfârşit, după care se mai lasă cam 10 minute la fiert.

Nucile pentru prăjituri vor avea o aromă deosebită dacă, înainte de a le măcina, se prăjesc câteva minute în cuptor.

Dulceaţa nu va face mucegai dacă borcanul se leagă cu celofan, cât timp dulceaţa este foarte fierbinte, sau se toarnă în borcan o peliculă subţire de alcool.

Sticlele de vin trebuie ţinute întotdeauna culcate orizontal. Vinul trebuie să fie permanent în contact cu dopul pentru a-i menţine umiditatea.

Delia CIOHODARU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.3, 1-15 FEBRUARIE 2007

Vizualizari: 627



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI