Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Manifestări şi acţiuni sprijinite de consultanţi

Teleorman: Soluţii spaniole antisecetă

Având în vedere faptul că, la nivelul judeţului Teleorman, ca de altfel în toate judeţele, sunt în curs de elaborare strategii antisecetă, la standul OJCA Teleorman din cadrul Târgului Naţional – Agralimex au avut loc recent discuţii cu reprezentanţii firmei Aragonesa de Servicios Agrarios SA din Spania.

La această întâlnire au participat producători agricoli, dar şi reprezentanţi ai unor mari societăţi de profil. Oaspeţii spanioli au prezentat elemente legate de soluţii tehnice, costuri de producţie, durata amortizării şi, nu în ultimul rând, de nivelurile de producţie şi calitatea acesteia.

S-a vorbit despre sisteme de irigaţii pentru suprafeţe mici bazate pe forări de puţuri şi captarea apei în bazine special amenajate protejate cu un material tip folie, de unde, printr-un sistem de pompare, apa urmează să ajungă la plante prin aspersiune sau picurare. De asemenea, s-au făcut referiri la irigatul în brazdă şi la sistemele de irigaţii pe suprafeţe mari, în cazul acestora din urmă fiind luată în discuţie posibilitatea adaptării sistemului vechi românesc la cel spaniol.

Aragonesa SA, prin firmele din grupul său, şi-a arătat disponibilitatea de a face investiţii în România, motiv pentru care OJCA Teleorman doreşte să se întâlnească cu toţi cei interesaţi şi chiar să organizeze o vizită în Spania.

Ilfov: Acţiuni de popularizare a sprijinului guvernamental

Pentru popularizarea metodologiei de acordare a sprijinului guvernamental destinat sectorului agricol, consultanţa agricolă ilfoveană s-a mobilizat în diseminarea, monitorizarea şi evaluarea impactului informaţiilor privind sprijinul guvernamental acordat producătorilor agricoli.

Acţiunea, la care au participat consultanţi de la nivel judeţean şi local, a urmat o tematică bine stabilită, şi anume:

-subvenţiile pentru culturile de toamnă, în valoare de 1,32 miliarde lei, care vizează motorina, seminţele certificate, pesticidele şi îngrăşămintele;

- condiţiile pentru încasarea subvenţiilor care se referă la obligativitatea asigurării culturilor, utilizarea de seminţe certificate, aplicarea unor tehnologii de cultură adecvate, respectarea bunelor practici agricole.

- sprijinul guvernamental, în valoare de 4, 318 milioane de lei, de la bugetul de stat pentru finalizarea programelor de conservare şi utilizare a populaţiilor de animale în pericol de dispariţie şi a celor vulnerabile, pe rase şi specii;

De toate aceste informaţii beneficiază producătorii agricoli, şefii de exploataţii agricole, crescătorii de animale şi alte categorii de persoane din comunităţile rurale, cu ocazia întâlnirilor, meselor rotunde şi a dezbaterilor organizate de OJCA Ilfov.

Galaţi: Târgul de toamnă din Tecuci, ediţia a VII-a

Duminică, 2 septembrie a.c., la Tecuci se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Târgului de toamnă, eveniment organizat de OJCA Galaţi împreună cu Serviciul Public Administraţia Pieţelor Obor Parc Zoo din Tecuci.

Manifestarea va avea loc în Piaţa Centrală din Tecuci şi va începe la ora 9,00. Vor participa producători agricoli din comunele Matca, Corod, Barcea, Drăgăneşti, Gidigeni, dar şi din municipiul Tecuci. Alături de micii producători, vor mai fi prezente în piaţă şi societăţi reprezentative din zonă, cum sunt: SC Heliantus SA Ghidigeni - cu ulei din floarea-soarelui şi oţet, SC Vinuri Nicoreşti SRL - vinuri, SC Contec SA Tecuci - conserve legume-fructe, SC Velpitar SA Tecuci - pâine şi produse de panificaţie etc.
De asemenea, va fi organizat şi un parc cu utilaje agricole şi instalaţii de irigat.

Târgul de toamnă se va desfăşura în aceeaşi perioadă cu o altă manifestare devenită deja tradiţională, Zilele oraşului Tecuci.

La final se va face evaluarea standurilor şi se vor înmâna diplome participanţilor.

Vrancea: Seminarii pentru crescători de animale şi legumicultori

La sfârşitul lunii august, OJCA Vrancea a organizat, în colaborare cu firma SC Tales şi Grupul Şcolar Agricol, simpozionul cu tema ,,Tehnologii complete de creştere a animalelor“, evenimet la care au participat numeroşi crescători de animale din judeţul Vrancea.

Tot în aceeaşi zi, OJCA Vrancea a organizat, împreună cu firma Summit Agro, seminarul ,,Pesticidele folosite în legumicultură - în acord cu bunele practici agricole“, manifestare care a reunit reprezentanţi ai legumicultorilor din mai multe comune vrâncene şi care s-a dovedit a fi de un real folos pentru cei prezenţi.

REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 615֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI