Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop indian - MAIMUŢA

Perioada: 14 - 23 octombrie.

Semn: de aer. Pietrele preţioase: opalul, diamantul. Metalul: cuprul. Culori: indigo, albastru. Verb: a se răzgândi (cu sensul de gândit şi răzgândit). Numere native: 1, 2, 3, 4, 9. Caracterizarea numerologică: 6.

Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Balanţa; zodiac arboricol: Arţarul.

Compatibilitatea: zodiac indian: Foc, Fir, Broască ţestoasă, Balanţa, Metal, Arcaş, Vultur, Zoghin; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): Taur, Balanţă, Capricorn, Vărsător; compatibilităţi de rang II (mediocre): Gemeni, Rac, Săgetător; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (puternice): Arţar, Castan; compatibilităţi de rang II (mediocre): Nuc, Brad, Ulm, Alun, Smochin, Chiparos, Tei. Planete favorabile: Mercur, Venus, Luna, Marte, Pluto.

Puţine zodii sunt mai complexe. Imaginaţi-vă o persoană (sau personalitate?) deopotrivă sub semnul comerţului, justiţiei, sexului, războiului, ezoterismului şi al bogăţiei.

Adăugaţi versatilitate, inteligenţă nativă debordantă, capacitate şi ştiinţa de a comunica, ştiinţa diplomaţiei (ştie când să tacă, să nu audă, să nu vorbească), viteză de reacţie şi intuiţia faptului că ultima decizie (care de regulă le contrazice pe celelalte anterioare) este cea care va produce cele mai favorabile efecte pentru sine şi cei din grupul apropiat (pentru că nativul mai are şi calitatea de a fi altruist şi generos). Curios până la indiscreţie, circumspect până la bănuitor, autoritar până la tiranic sunt trăsături care se adaugă la comportamentul general.

Cu alte cuvinte, o personalitate complexă, a cărei bucurie de a trăi nu este egalată decât de bucuria jocului permanent pe care-l declanşează de câte ori are ocazia, pentru că starea lui firească este jocul ca instrument de investigare şi cunoaştere.

Inteligent, intuitiv, informat, capabil să digere cele mai noi idei pe care le asimilează de o manieră atât de personală încât nici autorul lor nu le-ar mai recunoaşte. Nu are conştiinţa plagiatului, iar atunci când i se atrage atenţia este dispus să-ţi accepte punctul de vedere şi să recunoască meritele altora, devenind generos în susţinerea lor, pentru că se simte „hăruit“ din abundenţă de divinitate, aşa că nu găseşte niciun motiv pentru care ar trebui să tezaurizeze numai pentru sine.

Chiar în situaţii limită, care-i pun în pericol existenţa, este dispus să împartă cu ceilalţi membri ai grupului ultima coajă de pâine. Are preştiinţa de a face, din nimic, bici şi abilitatea de a vinde castraveţi grădinarului. Chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura propriilor aşteptări, celorlalţi le par spectaculoase datorită fanteziei, organizării şi rigorii puse în materializarea lor. Self-made man, nu datorează nimănui nimic (şi este conştient de aceasta). Este curajos până la anularea spiritului de conservare, însă nu este un om de echipă decât în cazul în care se află în postura de lider ascultat orbeşte.

Cenzurat din umbră cu discreţie (pentru a nu complica comunicarea şi pentru a nu-i deranja orgoliile), poate avea rezultate absolut originale. Nu este eficient în poziţiile-cheie ale unei antreprize deoarece, destul de frecvent, subliminal, va pune interesele sale şi ale apropiaţilor pe primul plan, interesul general fiind acoperit satisfăcător numai în măsura în care este identic sau secant cu acestea. Îi place să fie centrul atenţiei generale, îi place să se vorbească despre el, iar atunci când tăcerea este mult prea lungă un giumbuşluc oarecare îl aduce în centrul atenţiei generale.

Face parte din acea categorie rară de oameni capabili să-şi ia în râs propriile defecte, însă nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe, pentru că, marşând peste ce ar putea accepta ca rezonabil, s-ar putea să vă treziţi că aţi zgândărit un vulcan. Dacă vă atingeţi însă de grupul lui, s-ar putea să fie pentru ultima oară. Pe sine se apară cu vorbe, prietenii şi-i apără cu fapte, neexistând nimic mai devastator decât reacţia unui tip inteligent, bogat, justiţiar şi cu ştiinţa războiului ca date native.

Adaugă la acestea sumedenia de prieteni, cel puţin de acelaşi calibru, cu care este total compatibil şi vei constata că este mai prudent să aştepţi o noapte (mai multe, este mai sigur) înainte de a te decide să ataci grupul sau familia nativului.
Întors spre sine, cu certe tendinţe egocentrice, nativul nu comunică excesiv cu persoana iubită care se va lovi de maniera lui de a complica cele mai simple lucruri. Aceasta va trebui să caute singură căile de acces spre universul lui afectiv.

Odată cucerit, va descoperi un partener dispus să dăruiască totul, mai ales dacă din partea cealaltă descoperă aceeaşi desăvârşită disponibilitate şi participare. Atenţie! Monogamia nu este caracteristica fundamentală a nativilor. Poligamia şi diversitatea experimentelor sexuale pot să-i oripileze pe cei care nu sunt dispuşi să le accepte.

Cu o manieră cel puţin bizară de a concepe fidelitatea, nativii fac o disjuncţie foarte clară între dragoste şi sex, fiind fideli doar în măsura în care nu întâlnesc oportunităţi sexuale. Partenerul trebuie să ştie şi să accepte, caz în care se va bucura din plin de dragoste şi generozitate. Dacă nu, nu! Copiii sunt centrul universului familial (răsfăţaţi, alintaţi, puşi în primul plan afectiv), dar niciodată un motiv suficient pentru fidelitatea în cuplu (fidelitatea aşa cum este ea unanim acceptată de morala cotidiană).

Antropomorfismul maimuţei face din ea una dintre cele mai legendare creaturi ale universului mitic uman. Prezenţa ei este cvasiunanimă în mitologia, miturile şi legendele profane ale popoarelor trăitoare în arealele pe care le populează. De la eboşă nereuşită a creaţiei divine, la însăşi fondatoarea mitică a rasei umane, maimuţa nu putea să scape de statutul de simbol zodiacal.

Arhetipul cel mai cunoscut al prudenţei simbolice este reprezentat de statueta celor trei maimuţe înţelepte care, pentru a nu auzi, a nu vorbi şi a nu vedea ce se întâmplă în jur îşi acoperă cu palmele urechile, gura şi ochii, devenind astfel surde, mute şi oarbe.

Raf BANDHI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2007

Vizualizari: 900



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI