Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Fermieri austrieci în vizită la Prejmer

Un grup de fermieri din Austria, zona Otterbach, însoţiţi de profesorul Hofinger Manfred de la Şcoala Agricolă din Otterbach, au efectuat o vizită de documentare şi schimb de experienţă la Centrul Local de Consultanţă Agricolă Prejmer, judeţul Braşov. Fermierii austrieci au participat în ţară la cursuri de calificare în agricultură, care s-au finalizat printr-o serie de întâlniri cu fermieri şi consultanţi agricoli din România, printre care şi cei din Prejmer.

Pe parcursul discuţiilor purtate cu acest prilej s-au făcut referiri la starea actuală a fermierilor români şi la modul în care aceştia înţeleg aderarea la Uniunea Europeană. Cota de lapte, statutul juridic al fermierilor şi asociaţiile de tip cooperatist au fost subiecte pe marginea cărora s-au purtat dezbateri susţinute. De asemenea, fermierii austrieci s-au arătat interesaţi de modul în care omologii lor din Prejmer înţeleg necesitatea de a urma cursuri de calificare, de modalităţile concrete prin care îşi rezolvă problemele de marketing, de intervenţia statului în ajutorarea agricultorilor şi, mai ales, de rolul pe care îl are consultantul agricol, de activitatea concretă desfăşurată de acesta şi de raporturile în care el se află cu alte instituţii de specialitate şi cu cele de învăţământ agricol.

Fapt este că fermierii austrieci au apreciat modul de instruire a fermierilor români, care din multe puncte de vedere se aseamănă cu cel austriac. Cu această ocazie s-a avansat propunerea de stabilire a unor relaţii de parteneriat între Colegiul Agricol Ţara Bârsei - Prejmer şi Şcoala Agricolă din Otterbach – Austria.

Ing. Maria UJUPAN, CLCA Prejmer
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2007

Vizualizari: 707֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI