Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce mai faceţi, domnule...prof. univ. dr. Gheorghe Georgescu?

S-a născut la 10 iunie 1932, în comuna Poiana Lacului, judeţul Argeş. A urmat şcoala primară în satul natal, apoi Şcoala Normală de Învăţători din Câmpulung Muscel şi Facultatea de Zootehnie din Bucureşti. A activat timp de 47 de ani în calitate de cadru didactic la USAMV Bucureşti, circa 9 ani la Universităţile Atheneum şi Bioterra, iar în perioada 1974-1976 a fost profesor cooperant la Universitatea Naţională din Zair.

Pe parcursul întregii sale activităţi a urmat o serie de cursuri de perfecţionare în ţări ca: Belgia, Olanda, Suedia, Danemarca, Germania, Franţa, Portugalia, Italia, Egipt, care au contribuit la creşterea calităţii şi eficienţei muncii sale.

Director al Staţiunii Didactice Belciugatele a Institutului Agronomic – Bucureşti, a organizat un laborator de studiu al producţiei de lapte şi carne şi un laborator de calcule operaţionale; a avut o contribuţie deosebită în elaborarea manualelor necesare pregătirii elevilor din liceele agroindustriale şi studenţilor: cursuri de creşterea bovinelor şi cabalinelor, îndrumătoare de lucrări practice, tratate universitare cu un bogat conţinut ştiinţific şi autentică valoare practică.

În paralel cu activitatea didactică, a desfăşurat şi o muncă deosebită de cercetare ştiinţifică şi publicistică. A realizat peste 400 titluri de lucrări, 35 referate şi comunicări ştiinţifice susţinute la sesiuni naţionale şi internaţionale, 123 de lucrări contracte cu ASAS şi alte institute de cercetare. A primit numeroase distincţii, grade didactice, ştiinţifice şi academice.

În calitate de director al Staţiunii Didactice Belciugatele a Institutului Agronomic - Bucureşti, depunea o mare pasiune pentru a crea un loc cât mai eficient de instruire practică pentru studenţi.

Profesorul Georgescu este şi acum foarte activ şi cu rezultate pe măsură. Să aflăm doar câteva.

T.M.: Ce preocupări aveţi în prezent fiindcă, după cum ştiu, lucraţi intens?

G.G.: Lucrez într-adevăr mult, ca înainte de pensionare aş putea spune. Am fost acceptat să predau studenţilor în continuare cursul „Tehnologia creşterii taurinelor“.

T.M.: Dar nici cu scrisul nu vă lăsaţi bătut.

G.G.: Într-adevăr, lucrez la o carte deosebită: „Cartea producătorului şi procesatorului la lapte“, care cuprinde 5 volume.

T.M.: Mai conduceţi şi acum doctoranzi?

G.G.: Mi-ar fi foarte greu să renunţ. Mă mândresc cu cei peste 75 de doctoranzi pe care i-am îndrumat ca pe copiii sau prietenii mei în obţinerea titlului de doctor în agronomie. Şi acum am 15 doctoranzi. Deci, vedeţi, timpul nu-mi dă pace şi pentru asta sunt foarte încântat.

T.M.: Vă doresc să aveţi parte în continuare numai de sănătate, multe succese şi satisfacţii.

Dr. ing. Teodor Marian
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2007

Vizualizari: 1115֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI