Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Galaţi: deşertificarea se întinde ca o pelagră

Podişul Covurlui este o zonă care excelează prin ariditate, fapt pentru care cu mulţi ani în urmă au fost luate măsuri de împădurire cu salcâm a locurilor cu nisip mişcător: Iveşti - Lieşti - Hanu Conachi.

De asemenea, s-a hotărât irigarea întregii suprafeţe prin înfiinţarea acelui baraj de la Suhurlui. Zona pare că s-a reabilitat.

În prezent, 136.000  ha sunt amenajate pentru irigaţii, apte sunt 105.000 ha, din care au fost contractate 54.000 ha şi se irigă doar 20.000 ha. Aşadar, sunt în continuare probleme, provenite din faptul că oamenii nu dispun de instalaţii de irigat. Deoarece anii din urmă au fost ploioşi, zona confruntându-se chiar cu inundaţii, staţiile de pompare şi infrastructura de irigare au fost lăsate în voia soartei. Când s-a ivit seceta, toată lumea şi-a amintit de sistemele de irigat sau de ce a mai rămas din ele. În aceste condiţii, problema deşertificării se manifestă în continuare şi nu va fi stopată până nu se va stabili un plan naţional de reîmpădurire şi reabilitare a sistemelor de irigaţii.

(V.Ş.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2007

Vizualizari: 733֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI