Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Tractoare cu roţi Challenger
Putere maximă, dotări de vârf!

Seria MT500B Techstar
(MT525B Techstar, 125 cp, Cat® 6-cyl; MT535B Techstar, 140 cp, Cat® 6-cyl; MT545B Techstar, 150 cp, Cat® 6-cyl; MT555B Techstar, 165 cp, Cat® 6-cyl; MT565B Techstar, 175 cp, Cat® 6-cyl; MT575B  Techstar, 190 cp, Cat® 6-cyl)

Muncă grea efectuată într-un mod uşor

Tractoarele din seria MT500B Techstar oferă ultimele noutăţi în controlul operării. Combinând performanţa dovedită a transmisiei variabile, continuă cu uşurinţa operării. Nu a existat niciodată un moment mai bun să te apuci de treabă.

Caracteristici şi beneficii

Transmisia Variabilă Continuă Techstar (CVT) permite selectarea exactă a vitezei motorului şi vitezei la sol pentru a maximiza performanţa, productivitatea şi pentru a reduce costurile.

Motoarele cu emisie scăzută dispun de management electronic – pentru mai multă putere, mai mult cuplu şi mai multă flexibilitate.

Ambient de excepţie pentru conducător – controale proiectate ergonomic, niveluri de zgomot reduse (70 dB (A)), încălzire şi ventilaţie remarcabile, scaun confortabil.
Cabina dublă suspendată – optimizează frecvenţa şi tipul călătoriei, pentru suspensii, în funcţie de condiţii, se poate opta astfel pentru modurile „câmp“ şi „transport“, pentru o conducere confortabilă.

Bara de torsiune frontală suspendată – măreşte performanţa la drum şi în câmp.
Sistemul hidraulic – Prin sistemele „Centru Închis – Încărcare Senzor“ şi debit ridicat de ulei se asigură o îmbinare perfectă între puterea hidraulică si tipul de activitate ce trebuie efectuată.

Centrul Electronic – pentru creşterea automatizării sarcinilor repetitive.

Seria MT500B
(MT525B 120 cp, Cat® 6-cyl; MT535B 135 cp, Cat® 6-cyl; MT545B 145 cp, Cat® 6-cyl; MT555B 160 cp, Cat® 6-cyl; MT565B 170 cp, Cat® 6-cyl; MT575B 185 cp, Cat® 6-cyl)

Putere chiar acolo unde aveţi nevoie

Robuste, fiabile, de încredere şi cu suficientă putere să îndeplinească cele mai grele munci, modelele Seriei MT500B sunt continuu adaptabile la producţie şi performanţă pentru a efectua cele mai precise solicitări ale culturilor moderne şi activităţile diverse din cadrul fermelor.

Caracteristici şi beneficii

Motoare cu emisie redusă care dispun de control electronic   – capacitate înaltă şi cuplu puternic pentru toată puterea de tracţiune pe care o doriţi, exact acolo unde aveţi nevoie de ea.

Transmisia Autopower VI 24 – pentru schimbarea vitezei în mers fără ambreiaj, oferind flexibilitate excepţională, asigură un condus uşor şi productivitate înaltă. Plus funcţiile automate „Ajustarea vitezei“ şi „Pilot Automat“, dotare standard.

Un ambient remarcabil pentru operator – cu controale ergonomice avansate, pentru manevrare uşoară şi confort la un nivel al zgomotului de 70 dB(A)), este cea mai silenţioasă cabină din domeniu. Modelul standard are în dotare aer condiţionat şi scaun ventilat.

Cuplajul extern al valvelor bobinelor permite echipamentului să fie conectat şi deconectat sub presiune, pentru o mai bună ancorare.

Sistem Integrat de Control al Tractorului (opţional) – oferă operatorului posibilitatea de a alege, acţiona şi ajusta câteva funcţii adiţionale, cum ar fi controlul volanului, supapele valvelor şi circuitul hidraulic, precum şi monitorizarea consumului de carburant fără necesitatea unui terminal Datatronic

Seria MT600B TECHSTAR

(MT635B Techstar, 215 cp, Challenger  6-Cyl; MT645B Techstar, 235 cp, Challenger, 6-Cyl;  MT655B Techstar, 260 cp, Challenger 6-Cyl; MT665B Techstar, 290 cp, Challenger, 6-Cyl)

Putere din plin, dotări de vârf, producţie masivă

Dispunând de transmisia variabilă continuă TechStar şi echipate la cele mai înalte standarde, modelele din gama MT600B sunt tractoare excepţional de puternice, capabile de ritmuri uriaşe de muncă. În timpul campaniilor agricole, când timpul este critic, aceste maşini mari vor economisi timpul dumneavoastră.

Caracteristici şi beneficii

Transmisia variabilă continuă Techstar cu controale intuitive, modurile de operare care măresc producţia şi funcţiile automatizate permit selectarea exactă a vitezei motorului şi a vitezei la sol pentru performanţă şi productivitate maxime, plus reducerea costurilor de operare.

Noile motoare cu emisie redusă Clallenger diesel Tier III – cu control electronic al motorului, oferă caracteristici de cuplu şi putere, cu înregistrarea cuplului maxim şi a nivelelor înalte de extra-putere.

Cabina Deluxe cu niveluri de zgomot de doar 71dB(A), cea mai silenţioasă de pe piaţă. Mult premiata cabină Dual Stage şi ergonomia excelentă reduc oboseala operatorului care stă ore întregi în scaunul şoferului.

Un sistem de control electronic al racordurilor la cele mai înalte standarde  - Comutatorul 540/1000 PTO, cutia de viteze Cat 3 şi bara mobilă oferă o operare precisă, intuitivă.
Suspensia barei de torsiune frontală asigură viteză, siguranţă şi confort, cu posibilitatea atingerii vitezei de 50 km/h. Sistemul poate fi comutat (pornit/oprit) prin apăsarea unui buton pentru a asigura astfel performanţa optimă, indiferent de condiţii.

Noua Consola opţională GTA oferă niveluri, neatinse până acum, de control şi automatizare, incluzând memorie automată de control, control manual al supapei troliului acţionat hidraulic şi afişaj pentru toate operaţiunile.

Pregătirea terenului pentru însămânţarea cerealelor

Seceta excesivă şi prelungită din toamna-iarna 2006 şi din anul 2007 face ca asigurarea condiţiilor pentru însămânţările din această toamnă să constituie un examen de maturitate pentru specialiştii şi cultivatorii din ţara noastră.

Se cunoaşte că lucrările solului efectuate la timp şi de calitate pot contribui cu 30-35% la realizarea producţiei.

Solul mărunţit asigură o suprafaţă de contact mai mare cu sămânţa, un contact mai intim şi deci posibilitatea de a absorbi apa mai uşor.

Experienţe demonstrează că, faţă de arătura efectuată înainte de însămânţare, atunci când s-a arat cu o lună mai devreme, sporul de producţie a fost de 144 kg/ha, cu două luni, 528 kg/ha, cu trei luni, 716 kg/ha, iar când s-a arat în iunie, faţă de octombrie, s-a înregistrat un spor de producţie la grâu de 1.108 kg/ha.

Trebuie avut în vedere că grâul, de exemplu, îşi dezvoltă mai bine sistemul radicular în teren aşezat, nefiind necesare arăturile adânci.

Am prezentat aceste date pentru a şti cum ne orientăm atunci când trecem la pregătirea terenului pentru semănat cerealele de toamnă în acest an.

Cum se poate acţiona?

- Suprafeţele care au fost dezmiriştite şi arate în vară, după o ploaie, şi care sunt nivelate, mărunţite şi neîmburuienate, sunt cele mai indicate pentru semănăturile de toamnă. Pe acestea se va interveni la pregătirea patului germinativ în preziua sau în ziua semănatului, cu combinatorul sau cu grapa cu discuri uşoară în agregat cu grapa cu colţi reglabili printr-o singură trecere. Se va lucra numai până la adâncimea de încorporare a seminţei, iar deplasarea agregatului se face oblic sau perpendicular faţă de direcţia de semănat.

- Suprafeţele care au fost arate pe uscăciune şi din care au rezultat bolovani mari se vor lucra în luna septembrie, eventual după o ploaie, cu grapa cu discuri în agregat cu grapa cu colţi reglabili, prin una sau mai multe treceri.

- Suprafeţele destinate culturilor de toamnă care încă nu au fost lucrate şi provin de la culturile recoltate în vară sau în luna septembrie se vor lucra în felul următor:

a) parcelele cu resturi vegetale, cu tulpini, vreji sau alte buruieni se vor distruge mai întâi cu grapa cu discuri;

b) în situaţia când au intervenit ceva ploi şi se poate efectua arătura, se trece imediat la arat cu plugul în agregat cu grapa stelată, până la adâncimea la care nu se scot bolovani, dar nu mai adânc de 18-20 cm;

c) în cazul în care nu intervin ploi, dar se poate efectua arătură la 12-14-16 cm, mai ales pe solele îmburuienate şi cu multe resturi vegetale, este indicat să se execute arătura cu plugul în agregat cu grapa stelată.

d) când nu se poate efectua arătura se va executa o lucrare cu grapa cu discuri grele prin 1-2 treceri în cruce, urmată de lucrarea cu grapa cu discuri uşoare, în agregat cu grapa cu colţi reglabili, iar în preajma semănatului se pregăteşte patul germinativ.

e) parcelele foarte tasate, care nu se pot ara, se vor lucra cu cizelul, urmat de lucrarea cu grapa cu discuri şi pregătirea patului germinativ în preajma semănatului.

f) exploataţiile agricole care dispun de utilaje perfecţionate pot efectua semănatul direct în tren nelucrat.

Dr. ing. Vasile POPESCU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.17, 1-15 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 2350



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI