Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Conversia spre agricultură

La Gottlob, „satul cu 100 de nemţi“, oamenii iubesc tare mult pământul. Indiferent de profesie, cei care s-au născut şi au rămas aici vor ca ţarina să rodească. Aşa l-am cunoscut pe medicul Edgar Herbeck, care deţinea, până nu demult, un cabinet medical de familie, fiind ajutat de soţia sa, de profesie asistent.

„De la o vreme încoace nu mai puteam trăi din medicină, câştigul meu fiind din ce în ce mai mic“. Aşa s-a hotărât să lucreze pământul său, al părinţilor şi al neamurilor cele mai apropiate. Beneficiind de un ajutor din partea guvernului german pentru şvabii care au rămas în Banat, şi-a putut cumpăra mai întâi un tractor românesc şi utilajele aferente. Apoi şi alte utilaje performante.

Acum lucrează 100 ha de pământ, obţinând printre cele mai bune producţii din zonă. Nu a uitat nici de medicină şi îşi exercită profesia de medic în Asociaţia „Caritas“, ajutând bătrânii şi bolnavii. La cei 60 de ani săi ştie tot atât de bine să conducă tractorul şi combina, să are, să semene, să fertilizeze terenul şi să administreze pesticide. În acelaşi timp, nu uită să efectueze tratamente eficiente celor suferinzi din Gottlob şi localităţile învecinate.

(M.Ş.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2007

Vizualizari: 661֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI