Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Reţete tradiţionale

Roşii umplute cu peşte

Ingrediente: 18 kg de roşii, 600 g de peşte alb, 2 ouă, 1 legătură de tarhon, 1 legătură de pătrunjel verde, 100 g de ceapă, 450 g de maioneză, 75 g de ulei, sare.

Mod de preparare: Roşiile se aleg să fie de aceeaşi mărime, se taie capacele, se scobesc cu o linguriţă şi se aşază cu gura în jos ca să se scurgă.

Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei. Peştele curăţat se fierbe în apă cu sare şi se lasă să se răcească, se dezosează, se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa, după care se mai călesc împreună câteva minute în restul de ulei.

Se lasă să se răcească, se adaugă ouăle fierte şi tocate mărunt, tarhonul opărit tocat şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se adaugă maioneza şi se amestecă bine compoziţia. Se sărează după gust şi se umplu roşiile. Se servesc ornate cu verdeaţă.

Cuib de viespi

Aluat: 600 g de făină, 30 g de drojdie, 30 g de zahăr, esenţă de rom, 50 ml de ulei, 5 gălbenuşuri, 200 ml de lapte, 100 ml de apă, o jumătate linguriţă de sare, coaja de la o lămâie.

Crema: 200 g de unt, 100 g de zahăr; se poate folosi după gust nucă, nucă de cocos, scorţişoară.
Sirop: 125 ml de lapte, 150 g de zahăr, vanilie.

Mod de preparare: se frământă un aluat cu toate ingredientele (dacă e prea moale, mai adăugaţi un pumn de făină) şi lăsaţi la dospit.

După ce a crescut, îl împărţiţi în 4 părţi şi din fiecare parte faceţi o foaie pe care o ungeţi cu crema obţinută prin amestecul untului cu zahărul (trebuie să fiţi atente cum împărţiţi crema ca să vă ajungă pentru toate cele patru foi).

În funcţie de preferinţe, presăraţi cu nucă, scorţişoară sau nucă de cocos. Faceţi o ruladă din care tăiaţi bucăţele mari de 4 cm pe care le puneţi în tavă una lângă alta. Le lăsaţi să mai dospească aproximativ 30 minute, după care daţi tava la copt, la o temperatură de 180°C.
După circa 20 de minute, le scoateţi şi le ungeţi cu siropul obţinut prin fierberea laptelui cu zahărul şi vanilia, după care daţi tava din nou la cuptor. Sunt gata când s-au rumenit frumos şi uniform.

Poftă bună!

Delia CIOHODARU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 632



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI