Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Săptămâna Ecumenică de la Sibiu

În perioada 4-9 septembrie a avut loc la Sibiu a III-a Adunare Ecumenică Europeană, cu tema „Lumina lui Hristos luminează tuturor. Speranţa de reînnoire şi unitate în Europa“. Printre cei 2.500 de participanţi am avut şi onorea prezenţei preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

A fost o săptămână de dialog, conferinţe şi manifestări religioase susţinute de reprezentanţii tuturor Bisericilor Creştine, accentuând necesitatea mărturisirii comune a credinţei în drumul spre unitatea creştină, care implică deschidere, respect şi dialog.

S-a remarcat atitudinea tinerilor prezenţi la eveniment, care au cerut adulţilor să renunţe la prejudecăţi pentru grăbirea unităţii. La sfârşitul aceste ample manifestări cultural-spirituale, ca semn al unităţii s-a plantat un copac reprezentând Biserica şi s-a rostit Tatăl Nostru, rugăciunea tuturor creştinilor, indiferent de cult.

A treia Adunare Ecumenică Europeană de la Sibiu va rămâne un pas semnificativ pentru România care şi-a subliniat identitatea naţională, ospitalitatea şi frăţietatea în cadrul Uniunii Europene.

Narcisa Dohanov
REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 626֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI