Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Reţete culinare

Pui cu ciuperci

Timp de preparare: o oră şi jumătate

Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui dezosat şi fără piele, jumătate de kilogram ciuperci champignon, 300 grame de smântână, o roată mică de caşcaval, o lingură de unt.
Mod de preparare: ciupercile curăţate şi spălate se pun într-o cratiţă direct pe foc mic, cu puţină sare fără ulei sau apă şi se amestecă continuu. După vreo 5 minute încep să lase zeamă, în care se vor fierbe la foc mic. Când s-au înmuiat se adaugă jumătate din cantitatea de smântână şi o lingură de făină. Se mai lasă să dea în clocot.

Separat se taie pieptul de pui cubuleţe şi se pune pe fundul unui vas de yena uns cu unt. Peste pui se toarnă ciupercile şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Peste întreaga compoziţie se adaugă restul de smântână. Se dă la cuptor şi se lasă cel puţin 45 de minute.
Mod de servire: cu cartofi piuré şi salată de castraveţi cu iaurt şi usturoi.

Fursecuri

Ingrediente: 3 ouă, 250 g de ulei, 300 g de zahăr, 600 g de făină, o lingură de praf de copt, vanilie.

Mod de preparare: se freacă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul. Se amestecă praful de copt cu făina şi se amestecă compoziţia. Se pune într-o tavă cu ajutorul unei seringi de ornat şi se introduce în cuptor. Se lasă până când se rumenesc (dar nu foarte tare, pentru că atunci înseamnă că le-am ars).

Mod de servire: Se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!

Delia CIOHODARU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.17, 1-15 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 630



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI