Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Blejoi – comuna care întâlneşte oraşul

Localitate megieşă Ploieştiului de când se ştie, de peste 600 de ani, este azi tot mai aproape de a deveni oraş. Cu timpul a pierdut o treime din pământurile sale în  favoarea metropolei de la sud pentru a forma cel mai mare cartier al acesteia, „Nord“.

Blejoi se află la întretăierea paralelei 45 grade cu meridianul 28 grade. De jur-împrejurul său se înalţă tot mai multe case arătoase, veritabile vile cu unul-două etaje, unităţi economice de prestigiu, precum şi supermarketuri – Carrefour şi Bricostore. „Azi avem 8.000 locuitori.

Suntem astfel în topul celor mai dense localităţi ca populaţie. Peste patru ani estimăm că la Blejoi vor fi 15 mii de locuitori“, ne spune inginerul de transporturi de numai 36 de ani, Adrian Dumitru, primarul comunei. În partea de vest, în vecinătatea imediată a D.N.1 – Bucureşti-Ploieşti-Braşov, D.N.1B – Bucureşti-Ploieşti-Buzău şi D.N. 72 - Ploieşti-Târgovişte, înfăţişarea comunei se schimbă continuu. „În perioada următoare estimăm realizarea de investiţii, în principal străine, de peste 50 milioane de euro.

Vor fi ridicate aici un alt supermarket şi alte două mari magazine de tip mall, obiective pentru care noi executăm acum infrastructura, printre care şi două staţii de epurare a apelor uzate (una în vatra satului). Banii pentru acestea provin din bugetul local şi din împrumuturi bancare. Oamenii vin la noi pentru aer curat, linişte, confort.

Comuna are azi, pentru toată lumea, apă la robinet, dar şi canalizare, străzi asfaltate, îngrijite şi luminate à la giorno. Nu peste mult timp, primăria va asigura transportul local. Bunăstarea şi confortul urban se văd în oricare din cele trei sate componente: Blejoi, Ploieştiori şi Ţânţăreni. Oamenii de aici au de lucru graţie şi existenţei mai multor firme care şi-au organizat unităţi de producţie şi servicii, dar şi liberii iniţiative“.

Am aminti aici şi fabrica de sticlărie Fast, unitate care exportă produsele sale în mai multe ţări ale Europei. Se poate spune că standardul de viaţă atins este dat şi de sutele de case noi, de gospodării chivernisite, de garaje de autoturisme care se văd la tot pasul. La elementele evidente de civilizaţie proprii satului european în devenire se adaugă şi nivelul foarte scăzut al fenomenului infracţional.

Plin de idei şi iniţiative, activ, ambiţios, mult apropiat de consătenii săi, cum ni l-au prezentat mulţi dintre cei cu care am stat de vorbă, tânărul primar Adrian Dumitru crede foarte mult în tot ceea ce face, astfel încât localitatea aceasta să devină cât mai curând un oraş lângă marele oraş, Ploieştiul, cu care îşi doreşte o tot mai activă conlucrare în folosul ambelor aşezări prahovene. Aşa cum de altfel se poate vedea şi din publicaţia pe care o editează cu succes primăria – Info Blejoi.

Cristea BOCIOACĂ
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.17, 1-15 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 2114֩ Comentarii

 
֠ 1.     marius2011 -- (27-July-2011 )
Aici veti afla despre adevarata fata a primarului http://www.stiriprahova.ro/Articole/Anchet%c4%83%20stiriprahovaro%20Un%20cet%c4%83%c8%9bean%20demasc%c4%83%20mafia%20tranzac%c8%9biilor%20cu%20terenuri%20din%20Prahova!/8035.aspx

֠ 2.     marius2011 -- (27-July-2011 )
aflati adevarata fata a primarului in Read more: http://www.euroavocatura.ro/institutii/3383/#ixzz1TKSJEyE1 Citeste mai mult pe EuroAvocatura.ro: http://www.stiriprahova.ro Ancheta stiriprahovaro-- Un cetatean demasca mafia tranzactiilor cu terenuri din Prahova!

֠ 3.     marius -- (15-August-2011 )
Interesele personale ale primarului Adrian Dumitru descrise in http://mafiablejoi.blogspot.com/

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI