Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Cum să avem un ten frumos

O faţă frumoasă este în primul rând una îngrijită şi luminoasă. Ce trebuie să facem este extrem de simplu. Iată câţiva paşi pe care trebuie să îi urmăm:

• în fiecare seară, după ce ne vom demachia, vom folosi un spray cu apă termală – unele au proprietăţi curative excelente.

• cel puţin o dată pe săptămână, vom aplica o mască cu argilă ce curăţă pielea în profunzime. Ca să îndepărtăm celulele moarte de pe suprafaţa pielii, aplicăm un gomaj delicat.

• crema folosită trebuie să fie în funcţie de ten şi de necesităţile lui, şi nu uitaţi să o aplicaţi pe gât şi decolteu – aceste zone se ridează mai repede; cremele hidratante trebuie să includă filtru solar, indiferent de anotimp.

• crema de noapte e foarte importantă, deoarece hrăneşte pielea la momentul oportun, când procesul de refacere celulară este foarte intens.

• mergi o dată pe lună la un salon de frumuseţe pentru un tratament cosmetic şi răsfaţă-te şi cu un masaj facial. Masajul te relaxează şi ajută ingredientele active să pătrundă în profunzime în piele.

• nu te încrunta prea des, pentru că astfel se formează cele mai multe riduri.

• un alt lucru foarte important este cantitatea de apă băută zilnic – un corp hidratat va avea o piele hidratată.

Pielea corpului

O îngrijim de la duş, când nu vom folosi săpunuri prea dure (indicate sunt cele cu cremă în ele) sau gelurile de duş. Ne vom freca energic apoi cu un prosop pentru a pune sângele în mişcare şi vom folosi o cremă hidratantă pentru a-i oferi elasticitate şi strălucire.
Celulita poate fi diminuată dacă în timpul duşului ne vom freca zonele afectate cu un burete aspru, iar apoi vom aplica o cremă anticelulitică, foarte uşor de găsit în comerţ.

Pielea picioarelor

Indiferent de anotimp, trebuie să avem grijă de aspectul picioarelor noastre. Dacă nu ştim să ne facem singure pedichiura, putem să învăţăm de la o profesionistă, mergând la un salon cosmetic.

Multă lume se confruntă cu o problemă – călcâie crăpate. Dacă o cremă mai grasă nu mai face faţă, trebuie să apelaţi la cele speciale pentru călcâie (se găsesc în farmacii), dar şi să consumaţi vitamina A cel puţin 30 de zile. Efectele vor apărea imediat.

Pielea mâinilor

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei. O mână îngrijită presupune nişte unghii a căror manichiură este făcută şi o piele frumoasă. Săptămânal, vom aplica pe mâini puţin ulei de măsline încălzit şi vom sta astfel cam 20 de minute, după care ne vom spăla cu apă călduţă.

Delia CIOHODARU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR18, 16-30 SEPTEMBRIE 2007

Vizualizari: 596֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI