Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Târgul apicultorului buzoian

În această toamnă a avut loc prima ediţie a Târgului Apicultorului Buzoian, găzduită de Consiliul Judeţean. Manifestarea a înlesnit participarea a 350 de crescători de albine nu numai buzoieni, ci şi invitaţi din Harghita, Covasna, Tulcea, Prahova şi alte judeţe.

Tema centrală dezbătută a fost „Impactul integrării europene asupra apiculturii româneşti“. Reuniunea a fost şi un bun prilej pentru achiziţionarea de echipamente şi utilaje apicole de ultimă generaţie.

Unii producători au împărtăşit din experienţa lor vorbind despre finanţarea SAPARD pentru cumpărarea celor necesare producerii mierii ecologice, atât de agreată în Uniunea Europeană.

Din şirul de participanţi care au dat sfaturi apicultorilor, o prestaţie bună au avut-o reprezentanţii OJCA Buzău, care i-au informat pe producătorii de miere despre modalităţile de accesare a fondurilor comunitare şi de rentabilizare a activităţii apicole, pe baza îndeplinirii întocmai a cerinţelor Uniunii Europene.

De la Adrian Iorga, directorul OJCA Buzău, am aflat că Oficiul judeţean a calificat până acum 200 de apicultori, iar în 2007 sunt în desfăşurare încă 4 cursuri pentru producătorii de miere, în total 140 de persoane.

De altfel, OJCA Buzău a întocmit un proiect-tip de înfiinţare a unei stupine cu 50 familii, pentru a veni în sprijinul celor interesaţi. Succesul obţinut la prima ediţie a târgului impune – aşa cum preciza Mihăilă Prahoveanu, preşedintele ACA Buzău – organizarea unei asemenea manifestări în fiecare an la Buzău. Tot el a subliniat necesitatea înfiinţării unei pieţe distincte a mierii în fiecare judeţ.

(M.Ş.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2007

Vizualizari: 767֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI