Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Simple zvonuri

Agenţia noastră de monitorizare a stărilor de lucru din societatea mediului rural şi citadin îşi asumă riscul de-a vă supune atenţiei următoarele zvonuri în curs de confirmare:

Ultimul guiţat

Aproximativ 3,5 milioane de râmători îşi vor da sfârşitul înainte şi după Ignat, drept pedeapsă că au mâncat şi s-au îngrăşat ca nişte porci. Unii vor fi răpuşi de glonţul european din tolba veterinarilor, dar cei mai mulţi vor ajunge pe masa noastră după vechea tradiţie a pomenii porcului: adică străpunşi direct în inimă de cuţitul măcelarilor ambulanţi.

Un cozonac pentru fiecare

Consoartele noastre din toate provinciile se află într-o competiţie culinară ce se măsoară în numărul de cozonaci şi sarmale destinate Sărbătorilor de iarnă. La cozonaci, lupta pentru supremaţie se dă între moldovence şi muntence. La sarmale, cele mai apetisante ar fi produsele moldovencelor şi oltencelor. Peste toate acestea se află cofetăriţele ardelence şi bănăţence, care ne îmbie cu cele mai sofisticate prăjituri şi torturi. Undeva, în zona Dobrogei, se află şi făcătoarele de baclava. Vai, Doamne, câte bunătăţi ne vor intoxica ficatul până la Bobotează!

Un simplu „Fluture“

Aripile fluturelui pe care reformatorii de dreapta l-au ridicat în zbor periculos deasupra agriculturii româneşti par a se anchiloza definitiv. El şi-a încheiat în mod lamentabil misiunea agricolă fără a schiţa nici măcar gestul elementar al insectelor polenizatoare. Vai lui!

Terminatorul

Eroul deşănţat al zilelor noastre nu duce lupta cu infractori periculoşi. Pornirile sale se îndreaptă spre lichidarea ultimelor relicve din ceea ce a mai rămas din sectorul agriculturii de stat. Aşa să-l pedepsească Dumnezeu!

Cocoşelul ţanţoş

Cocoşelul nostru de la pagina 62 începe să cânte „cucurigu“ şi când trebuie şi când nu, pentru a da semnalul că este cel mai tare între orătănii. Chiar şi peste curcani şi gâscani. „Păsărica“ sufletului său pare a se afla pe centura naţională a bordurilor ce se îndreaptă vertiginos până spre hotarele ţării şi de aici mai departe. Orătănii din toate speciile şi oameni buni din toată ţara, feriţi-vă din calea lui!

Împuşcatul

Omul nostru nu are nicio legătură pe linie genetică cu dictatorul vremurilor trecute, şi nici cu sinistra sa consoartă. El aparţine cultului religios, care se pare că-l renegă, şi a căzut victimă unuia care vroia să-i stârpească „bărbăţia“. Întrebarea este: de ce?

Doi la o „ciorbă“ otrăvită

Oameni, respectabili până mai ieri, doi înalţi demnitari ai agriculturii s-au lansat într-un scandal naţional ce ne face de toată ruşinea. Ei se laudă că şi-ar avea originea în cea mai faimoasă provincie istorică a ţării, dar comportamentul lor dovedeşte că ar aparţine unei anumite etnii repudiate de maramureşeni. Ruşine să le fie!

Blonda naţională...

...care, chipurile, s-ar afla în umbra sforăriilor ţesute în interiorul unui anume Palat, recunoaşte că la origine este ţărancă get-beget şi că nu ar fi chiar blondă, genetic vorbind. Ea dezaprobă însă insinuările că s-ar afla în spatele afacerilor cu vestiţii „cârnaţi de Pleşcoi“. Acuzaţia este o adevărată perfidie. Cum adică, o Doamnă naţională să cadă la nivelul cârnaţilor! De acum, ea face parte din clasa elitelor. Aţi văzut-o, serile trecute, cu câtă râvnă s-a implicat în faţa naţiunii într-un dans (ne)erotic de binefacere.

Blestem

Blestemat fie omul care face vin din chimicale şi palincă din găinaţi! Blestemaţi fie şi cei care-i lasă să ne otrăvească!

Agent’sat
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 24, 16-31 DECEMBRIE 2007

Vizualizari: 565֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI