Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Master Plan pentru Deltă

La propunerea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Guvernul Romaniei a aprobat Hotărârea privind unele măsuri pentru realizarea programului multianual prioritar de mediu pentru dezvoltarea durabilă a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Prin actul normativ se finanţează proiecte care asigură creşterea nivelurilor şi îmbunătăţirea circulaţiei apelor în complexele naturale şi în zonele amenajate, reconstruite ecologic. Lucrările care se vor realiza, în cadrul a trei subproiecte stabilite în Master Planul de dezvoltare durabilă a Deltei Dunarii vor avea o valoare de 3 milioane lei.

De asemenea, prin proiectul de act normativ se vor realiza lucrări de întreţinere a canalelor, gârlelor şi lacurilor din Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, în vederea prevenirii colmatării acestora, pentru menţinerea unui regim hidrologic optim.

Lucrările propuse în Master Plan necesită, pe perioada 2007-2009, un efort investiţional de circa 85 milioane de lei. În anul 2007, fondurile necesare finanţării programului multianual prioritar de mediu pentru dezvoltarea durabilă a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, se ridică la 3.000.000 lei.

(C.M.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2007

Vizualizari: 576֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI