Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Unde şi cum se informează ministrul agriculturii?

Ultima ieşire publică a domniei sale a fost de natură a nu dovedi o bună informare. În ziua deschiderii expoziţiei naţionale de alimentaţie, ministrul alege să informeze auditoriul că treburile merg prost în conlucrarea cu băncile din cauza Fondului de Garantare a Creditului Agricol, a cărei activitate nu este cunoscută în teren.

Să fim serioşi, domnule ministru! Această instituţie este prima care a avut o recunoaştere europeană în România şi la sprijinul ei au apelat până acum aproximativ 40.000 de producători agricoli şi procesatori, dintre care 10.000 au beneficiat de sprijin direct din partea Fondului. Alte 200.000 de proiecte de investiţii propuse de comune au beneficiat de asemenea de garanţii din partea aceleiaşi entităţi. În cea mai mare parte ele ţinând de materializarea unor obiective SAPARD.

Chiar să nu vă spună nimic aceste date statistice, ca să nu zicem realizări economice? Atunci de unde şi până unde concluzia că Fondul de Garantare nu este cunoscut?  Am întrebat şi în dreapta Prutului, în stânga Tisei sau a Dunării şi niciun agricultor de vază nu mi-a mărturisit că s-a stat de vorbă cu ei pe această temă.

Se pare că ar fi totuşi unii nesătui din ce au muls până acum de la vaca naţională şi fac un lobby pentru a acapara cu japca şi mai mult.

Este grav când importanţi oameni politici şi înalţi funcţionari publici apleacă urechea la asemenea şoptitori. În jurul dvs. există oameni de o probitate profesională şi morală de excepţie, îl vom nominaliza doar pe secretarul de stat Miron Moldovan. Era normal ca înainte de a se arunca pe piaţă asemenea învinuire, să fie consultat dumnealui şi alţi specialişti serioşi din Minister şi nu numai.

Ei ar putea să vă dea date exacte şi în privinţa „informatorilor dvs. din teren“, fie ei şi animatori de scandaluri mediatice sau de vânătoare. Date care vă pot îndruma documentarea spre oameni care reprezintă ceva în agricultura românească.

Iosif POP
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 651֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI