Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Un proiect ademenitor Antreprenor Rural European

Miercuri, 16 iunie, a avut loc lansarea oficială a proiectului de dezvoltare a resurselor umane „Antreprenor Rural European“, condus de SC Euro Training and Education Center şi cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul, în valoare de 5 milioane euro, se desfăşoară în perioada martie 2010-februarie 2013, având ca participanţi 3.300 persoane din 55 de comunităţi rurale, din 11 judeţe. Acesta se adresează în special persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, celor în căutarea unui loc de muncă, managerilor şi angajaţilor din mediul rural, acordând o atenţie deosebită femeilor şi grupurilor defavorizate.

Obiectivele specifice vizează:

- furnizarea unor programe de formare integrate: cursuri de limba engleză (pentru comunicarea prin e-mail, corespondenţă de afaceri, limbaj pentru întâlniri şi negociere), utilizarea calculatorului pentru afaceri, antreprenoriat (marketing, vânzări, management);
- consilierea şi susţinerea afacerilor nou înfiinţate şi a celor existente;
- îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în vederea facilitării accesului la ocupare în activităţile nonagricole.

Scopul final îl constituie înfiinţarea şi susţinerea unei asociaţii „Antreprenor Rural European“, care să utilizeze rezultatele obţinute în urma desfăşurării proiectului şi să ajute în continuare la dezvoltarea forţei de muncă din zonele rurale.

(D.M.)
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 13, 1-15 IULIE 2010

Vizualizari: 937֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI