Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Trei leacuri pentru un ficat obosit

O nutriţie necorespunzătoare poate crea o serie de probleme organismului nostru. Unul dintre cele mai afectate organe este ficatul, motiv pentru care în urmă­toarele rânduri vă prezentăm câteva dintre modalităţile naturiste prin care puteţi asigura o bună funcţionare a lui.

Mai mult decât simple alimente

Hreanul a fost folosit aproape dintotdeauna pentru tratarea afecţiunilor ficatului. Primăvara se folosesc florile de hrean care trebuie să fie puse timp de 10 zile la macerat în 500 ml de ţuică. Din compoziţia obţinută se consumă zilnic câte trei linguri pe zi înaintea fiecărei mese.

Şi în prag de toamnă hreanul se dovedeşte a fi la fel de util, doar că de această dată putem folosi rădăcinile sale. Este recomandat să se radă mărunt rădăcini de hrean care să acopere capacitatea unui pahar. Este nevoie de un borcan de un litru plin cu apă clocotită în care se introduc rădăcinile rase. Vreme de o jumătate de oră se ţine borcanul acoperit, după care se strecoară. Compoziţia obţinută se administrează diferit în funcţie de vârstă. Copiii foarte mici, până într-un an, este indicat să consume doar trei linguri de zi înainte de mese, în vreme ce copiilor trecuţi de această vârstă le este recomandat un sfert de pahar. Adulţii pot consuma câte o jumătate de pahar.

Cartoful la linguriţă

Alt tratament naturist folosit pentru afecţiunile ficatului are la bază cartofii. Pentru acest tratament aveţi nevoie de un kilogram de cartofi, care trebuie spălaţi foarte bine şi fierţi timp de aproape patru ore, la foc mic, în şase litri de apă. Este foarte important să îi fierbeţi cu tot cu coajă. Ulterior, se pisează cartofii până se obţine un piure şi se lasă practic la decantat. Odată realizat acest proces, apa rămasă la suprafaţă se strecoară. Compoziţia se administrează înainte de a se servi masa cu jumătate de oră, sub forma a două linguri.

Dovleacul însiropat în miere

Siropul de dovleac este recunoscut ca fiind un bun medicament pentru toate bolile specifice ficatului. Mai mult decât atât, procesul prin care veţi putea obţine acest medicament natural atât de preţios vă va aminti de jocurile copilăriei, în care fiecare dintre noi sculptam în bostanii mari găsiţi în grădina părinţilor felinare. Aşadar, aveţi nevoie de un dovleac foarte bine copt, galben, căruia i se taie capacul şi i se scot seminţele.

După ce aţi îndepăr­tat toate seminţele, turnaţi în interiorul lui miere în funcţie şi de mărimea dovleacului. Puneţi din nou capacul şi asiguraţi-vă că este bine fixat astfel încât să fie închis aproape etanş. În această formă se păstrează, în locuri igienice şi adăpostite, vreme de o lună. După această perioadă, dovleacul se dă prin maşina de tocat, amestecân­du-se astfel cu restul conţinu­tului său. Compoziţia obţinută se păstrează la frigider şi se consumă câte patru linguriţe pe zi, între mesele principale.

Laura DOBRE ZMARANDA
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.20, 16-31 OCTOMBRIE 2010

Vizualizari: 2657



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI