Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Timişorenii aşteaptă mâncarea sănătoasă

Peste 100 de familii din Timişoara au încheiat parteneriate cu mici producători din judeţul Timiş pentru a mânca sănătos. Timişorenii primesc de la ţărani, o dată pe săptămână, contra cost, coşul cu legume, dar şi fructe, ouă, brânză şi miere de albine.

Susţinerea orăşenilor

Asociaţia pentru Susţinerea Agriculturii Ţărăneşti (ASAT) sprijină astfel consumul de produse locale, obţinute în mod tradiţional în gospodăria ţărănească şi vine totodată în sprijinul micilor producători. Sistemul funcţionează simplu: se încheie parteneriate între cetăţenii din mediul urban care consumă produsele agricole şi micii producători de proximitate. Consumatorii pot să viziteze ferma producătorului pentru a vedea cum este produsă o parte din hrana lor zilnică. Micile ferme din judeţ sunt o alternativă la produsele de origine incertă sau la cele de import pe care le găsim în supermarketuri, spun iniţiatorii proiectului.

În octombrie 2010 se desfăşoară cea de a doua ediţie a campaniei „Consumă sănătos şi susţine agricultura locală!“. Timişorenii se mai pot înscrie pentru a primi coşul cu legume. Este de precizat că pentru perioada iunie-octombrie 2009, 110 familii din Timişoara au încheiat parteneriate cu cinci producători locali pentru a beneficia de legume, ouă de casă şi brânză de oaie din comuna Belinţ, fructe de la Periam şi miere de albine de la Diniaş. Consumatorii încheie un contract cu producătorii, pe perioada unui sezon agricol, plătind în avans pentru o parte din producţie, care trebuie să fie naturală. Preţurile produselor nu diferă cu mult de cele practicate pe piaţă. Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la Mihaela Veţan, responsabil ASAT, telefon: 0741.232.602; email: asat_tm@yahoo.com

Clement LUPU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 11, 1-15 IUNIE 2010

Vizualizari: 625֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI