Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Tadis Agro se dezlănţuie

Recunosc, am fost impresionat când am văzut lucrând în câmp combina şi tractoarele Case IH sau semănătoarea multifuncţională Vaderstad. Forţă, viteză şi confort pentru mecanizator – aşa pot fi caracterizate, în câteva cuvinte, maşinile şi utilajele agricole prezentate recent de firma Tadis Agro la Ciochina (judeţul Ialomiţa).

Cabinele maşinilor, indiferent care ar fi ele, sunt dotate cu sistem de climatizare. Toate operaţiile – care în mod normal necesită comenzi manuale în exterior – sunt efectuate din cabină, fără ca omul să mai coboare.

Motoarele funcţionează şi cu carburant biodiesel, fără nicio modificare.
Tractoarele au consum de motorină mai mic cu 20-30% faţă de altele cu puteri similare, datorită unor sisteme speciale de transmisie şi a repartiţiei uniforme a greutăţii pe roţi.

Tadis Agro în România

Tadis Agro este o filială a firmei cu Tasca, din Franţa. Este importatoare şi distribuitoare unică în România a maşinilor şi utilajelor agricole noi Case IH, Vaderstad şi Gregoire Besson. „Capul“ afacerii este Jacques Nizou, preşedintele Tadis Agro România.
Afacerea a început la noi în anul 1996.

Până în 2003 au existat fluctuaţii, dar firma s-a dezvoltat an de an. Apoi piaţa a început să se stabilizeze şi afacerea să meargă din ce în ce mai bine bine.

„Am venit aici pentru că ţara are un potenţial agricol formidabil, în jur de 9 milioane de hectare, al doilea ca mărime după Polonia. În Europa Occidentală, piaţa maşinilor agricole este suprasaturată. Şi totuşi, de exemplu, în Franţa se vând anual cam 35.000 de tractoare noi. În schimb, aici se vând numai 1.000-1.200.

Cererea va creşte foarte mult în viitorul apropiat, pentru că România a intrat în Uniunea Europeană şi se acordă subvenţii. A fost Programul SAPARD, iar acum FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – n.n.), adevărate motoare de dezvoltare a agriculturii“, a declarat Jacques Nizou, în exclusivitate pentru Lumea satului.

Pentru fermele mari, cum sunt deja foarte multe în România, sunt necesare maşini puternice, care să poată lucra sute de hectare zilnic. De exemplu, tractorul Case IH Steiger Quadtrac 385 este ideal pentru ferme care au peste 1.500 ha. Despre tractorul Case IH Magnum 280 am aflat că este preferatul românilor, vânzându-se peste 200 de bucăţi.

Franţa nu mai produce tractoare şi combine!

Gregoire Besson este cel mai mare fabricant de pluguri şi discuri din Europa. Deţine recordul mondial la arături, cu 323 ha arate într-o singură zi, dar tractorul folosit a fost american, Case IH Steiger Quadtrac de 610 CP, pe care l-a adus şi în România.

Menţionăm că tot Gregoire Besson deţine şi recordul mondial la discuit cu 650 ha, stabilit în România, lângă Timişoara. De astă dată a fost folosit un tractor Caterpilar.

- Recorduri naţionale absolute: 323 ha arate într-o singură zi şi 650 ha la discuit.

O semănătoare pentru viitor

Maşina preferată a lui Jacques Nizou este semănătoarea multifuncţională Vaderstad Rapid, care poate semăna în teren arat, pregătit sau semipregătit. În partea din faţă este prevăzută cu un sistem propriu de prelucrare a solului (discuri până la 18 cm), independent de partea care asigură semănatul, sistem care poate fi activat sau nu, în funcţie de necesitate. În spatele sistemului de semănat se află roţile de tasare, cu funcţie dublă: se poate reduce sau mări presiunea asupra solului, după semănat, în funcţie de umiditatea pământului în acel moment.

Un tractor „se joacă“ pe 2.000 ha

Iulian Popescu, manager de produs la Tadis Agro, a afirmat că toate maşinile şi utilajele prezentate la Ciochina sunt performante pe specificul lor, dar trebuie privite în funcţie de necesitatea fiecărui fermier. Însă, dintre tractoare, cel mai performant este Case IH Steiger Quadtrac 385. Este modelul articulat, adică exact la jumătate.

„Toate roţile sunt motrice, fiecare având un sistem independent de tracţiune, iar direcţia se poate realiza prin intermediul celor doi cilindri pneumatici. Cu acest tractor se poate lucra în condiţii optime pe terenuri denivelate sau grele, umede, chiar mlăştinoase“, a menţionat Popescu.

Axial-Flow poartă pecetea performanţei

Combina Case IH Rapid, cu sistem axial-flow, este cea mai performantă de pe piaţă. Calitatea boabelor obţinute nu o atinge nicio altă combină. Tehnologia este simplă şi are costuri de întreţinere foarte mici, după cum s-a exprimat Jacques Nizou.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.16, 16-31 AUGUST 2009

Vizualizari: 11234



֩ Comentarii

 
֠ 1.     gabi -- (17-November-2009 )
COMBINELE CASE IH SUNT INTRADEVAR CELE MAI BUNE!

֠ 2.     Oltenia Eterna Terra Nova -- (10-February-2010 )
Nu numai combinele CASE IH cu Flux Axial sunt cele mai performante,dar si tractoarele sunt pe masura.Se adevereste sintagma:MADE IN USA. Recomand tuturor fermierilor sa merga pe mana specialistilor de la TADIS AGRO-CASE IH.Fortza MAGNUM 335!!!

֠ 3.     Oltenia Eterna Terra Nova -- (10-February-2010 )
Semanatoarea pentru paioase VADERSTAD RDA 600S este Numarul 1!Daca doriti profit maxim in ferma,nu stati pe ganduri!

֠ 4.     jacques -- (20-April-2010 )
cea mai tare firma din romania, concureaza cu coca-cola si pepsi si este numarul unu pe sistem cu gutza de maimutza

֠ 5.     sty -- (11-February-2011 )
intradevar sant cele mai bune combine .Tractoare nu

֠ 6.     edy -- (3-April-2011 )
Daca vorbim despre Case ca lideri mondiali inseamna ca ne-m tampit cu totii.John Deere si Claas unde s-ar pozitiona?Astia saracii si-au comandat si ei un articol dar realitatea este cu totul alta.Au fost preluati de New Holland si cu totusi John Deere vinde triplu decat ei la nivel mondial si in Romania cel putin la fel

֠ 7.     bogdan -- (28-September-2011 )
Sunt surprins de ce comentari sunt aici ...In legatura cu firma Tadis Agro pot sa spun ca sunt destul de seriosi , in ceea ce priveste service-ul cel putin la noi in tara nu exista competitie, si credetima pe cuvant cand spun ca este mare nevoie de un om pe care poti sa te bazezi in plina campanie. Referitor la calitatea produselor pot spune combinele Case axiale sunt foarte bune mult mai bune decat orice are competitia, iar la tractoare se bat de la egal la egal cu cei de la John Deere ( ma refer la tractorul meu Magnum 280)de care sunt foarte multumit.

֠ 8.     Vasile -- (2-August-2012 )
Depinde cu ce compari. Da, au o combina pentru porumb buna...cea mai buna? NU, nu este cea mai buna. Combinele trebuie sa recolteze tot si aici cel mai bun ramane CLAAS. Tractoarele sunt OK, dar nu sunt nici John Deere, nici FENDT si nici CAT...sunt acolo unde trebuie. Mai avem noi multe de invatat in a EXPLOATA tractoarele appoi putem sa si comentam...

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI