Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Sub umbrela „agricolă“ a Cotrocenilor

Nu spunem o noutate când afirmăm că întreaga politică de cadre a puterii din România se face la Cotroceni şi nu în alt loc. Printre foarte multele defecte, preşedintele Băsescu are şi calitatea unei viziuni pe termen scurt. Cel puţin în politica de cadre. Să ne explicăm.

Cu doi sau trei ani în urmă, când Dacian Cioloş a fost debarcat de la conducerea Ministerului Agriculturii, preşedintele Băsescu l-a preluat imediat în schema sa de cadre, oferindu-i un loc de rang înalt. A făcut-o nu din motive sentimentale, ci pentru că era convins că la nevoie va scoate din mânecă asul câştigător pentru un post înalt la Bruxelles.

Nu ştim exact ce a făcut domnul Cioloş la Cotroceni pentru restructurarea unui sector pe care n-a reuşit să-l gestioneze în perioada mandatului său, dar este sigur că a reuşit, desigur cu sprijinul preşedintelui, să facă un lobby inteligent pentru viitoarea sa carieră profesională. Bine ar fi dacă ar face acum un asemenea lobby şi pentru agricultura României.

Iată că istoria se repetă. Scos de pe schema guvernamentală de către premierul Boc, domnul Mihail Dumitru a fost preluat imediat de preşedintele Băsescu şi aşezat exact pe postul de pe care a fost propulsat spre staff-ul Europei Dacian Cioloş. În mod sigur că nu în ideea pregătirii sale pentru un consilier european agricol. Dl Mihail Dumitru este o persoană cu o pregătire economică solidă şi nu este exclus să-l vedem foarte curând nominalizat pentru un alt post de decizie în structurile înalte ale Uniunii Europene.
Îi dorim succes!

Iosif Pop
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2010

Vizualizari: 633֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI