Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Sprijin pentru fermierii din unităţile de semisubzistenţă

Marţi, 27 ianuarie 2009, la invitaţia Primăriei comunei Doba, o echipă formată de specialişti consultanţi agricoli din cadrul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Satu Mare – ing. Ioan Costin, ing. ec. Claudiu Govor, ing. Liviu Fernea, ing. Ovidiu Petran, respectiv inginer Viorica Cioltea din Serviciul de Dezvoltare Rurală din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – a participat la o dezbatere publică legată de prezentarea Măsurii 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Dezbaterea publică a avut loc la iniţiativa viceprimarului comunei, ing. Bartha Jozsef, în prezenţa a 40 de producători agricoli din ferme de semisubzistenţă, în urma identificării lor ca fiind interesaţi a accesa Măsura 141. Prezentarea cadrului general al măsurii a fost făcută de către specialista DADR, după care au fost purtate discuţii libere cu fermierii, pentru precizarea unei idei de proiect, stabilirea eligibilităţii fermierului, respectiv dacă acesta întruneşte numărul necesar de Unităţi de Dimensiune Economică (UDE), fiind astfel consiliat în vederea calculării numărului real de UDE al fermei respective de semisubzistenţă, cu înmânarea opisului cu documentele solicitate pentru întocmirea proiectului.

În acelaşi timp, datorită faptului că accesarea unui proiect pe Măsura 141 solicită o minimă pregătire agricolă prin cursurile de pregătire profesională organizate de către OJCA, s-au făcut la faţa locului înscrieri la aceste cursuri. În momentul de faţă, personalul OJCA se străduieşte să rezolve cu profesionalism solicitările producătorilor agricoli referitoare la eligibilitatea în accesarea măsurilor din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Ing. Ovidiu PETRAN
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 4, 16-28 FEBRUARIE 2009

Vizualizari: 864֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI