Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Sportul la sate

„Oltenii“ din Teleorman, cei mai tari la oină

Sâmbătă, în comuna teleormăneană Olteni, s-a disputat cea de-a cincea ediţie a Memorialului „Marin Georgescu“ la oină. Competiţia a fost organizată de către familia lui Marin Georgescu, ai căror fii, Mihai şi Alexandru, se numără printre cei mai buni oinişti la acest moment, cu sprijinul Consiliului Local Olteni.

Turneul a fost deschis de jocul dintre veteranii de la Viaţă Nouă Olteni, care au fost denumiţi şi „fii satului“, împotriva concitadinilor de la Juventus Olteni. Bătrânii s-au impus detaşat, cu 15-7. Cel de-al doilea joc a opus pe Juventus Olteni oaspeţilor de la CS Crasna, gorjenii învingând cu 15-9.
Finala competiţiei a însemnat un meci foarte spectaculos, Viaţă Nouă Olteni învingând dramatic pe CS Crasna cu 7-6.

Scăeni Jaguars, singura echipă  din mediul rural care joacă fotbal american

În comuna prahoveană Scăeni, din iniţiativa unui grup de tineri pasionaţi de sport, s-a născut o echipă de fotbal american. Şi nu una orişicare, ci chiar una foarte bună. Scăeni Jaguars a luat startul la prima ediţie a Campionatului României de Fotbal American, varianta flag (non-contact), fiind printre protagonistele competiţiei. Prahovenii se află pe locul al treilea după două etape, abordând cu mare încredere ultima etapă, care va avea loc la Bucureşti, în luna octombrie. În cam­pionat sunt înscrise şapte echipe, reprezentând oraşe de primă mărime din România, precum Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Cristian GHENA
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 18, 16-30 SEPTEMBRIE 2010

Vizualizari: 636֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI