Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Se poate apela şi la ceaiuri

Când vine vorba de hipertensiune, tot poporul ştie că păducelul este o planta-miracol. Nu este toxică şi nu produce efecte secundare. Preparatele din păducel au acţiune tonică asupra muşchiului inimii, ducând la o creştere a capacităţii acestuia de a se contracta şi de a pompa sângele în organism.

Rădăcina de valeriană este un bine cunoscut sedativ şi se recomandă persoanelor care fac hipertensiune pe fondul unor stări de nervozitate şi nelinişte şi care au adesea palpitaţii, crize de sufocare sau dureri abdominale. De asemenea, ceaiul din frunze de roiniţă este un bun calmant, antidepresiv şi ajută la eliminarea stărilor de mânie, iritabilitate şi frustrare.

Acest ceai este indicat mai ales persoanelor agitate, care nu se pot odihni. Hipertensiunea mai poate fi tratată cu ceaiuri de vâsc, tei, odolean, talpa-gâştei, lavandă. Un alt leac ce şi-a căpătat renumele în acest sens este ceaiul de mărar.

Unul dintre secretele în preve­nirea hipertensiunii arteriale este cana zilnică de ceai verde. Foarte multe studii în acest sens au fost realizate în Japonia, unde atât bărbaţii cât şi femeile consumă o mare cantitate zilnică de ceai verde, iar incidenţa afecţiunilor cardiace este cea mai mică din lume. Cercetătorii au descoperit că o jumătate de cană cu ceai verde pentru o perioadă de minimum un an reduce riscul de a suferi de hipertensiune cu 50%.

Irina TRUŢESCU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.7, 1-15 APRILIE 2009

Vizualizari: 654



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI