Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

România, la târguri şi expoziţii internaţionale

În primul trimestru al anului 2009, mai multe firme din România participă la târguri şi expoziţii internaţionale, cu produse din sectorul agroalimentar, ecologic sau horticol.

„Săptămâna Verde“, la Berlin

Cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul agroalimentar din Europa, Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde“, aflată la a 74-a ediţie, se desfăşoară în perioada 16-25 ianuarie 2009 la Berlin.

România este prezentă spre testare şi comercializare cu diferite produse alimentare: fructe şi legume proaspete şi în stare conservată, peşte şi produse din peşte, carne şi preparate din carne, lapte şi produse lactate. De asemenea, sunt expuse vinuri, bere, sucuri, uleiuri vegetale, produse zaharoase şi de panificaţie, produse ecologice (BIO) şi produse tradiţionale.

Nu lipsesc nici expoziţiile de flori şi elemente de grădinărit, echipamente şi maşini agricole, animale etc.

„Salon du Végétal“, la Angers
A 24-a ediţie a Salonului dedicat plantelor ornamentale „Salon du Végétal“ va avea loc, în perioada 17-19 februarie, în incinta Parcului Expoziţional din Angers. Târgul din Franţa, este destinat comerţului din sectorul horticol. Aici se vor întâlni peste 600 de expozanţi francezi şi străini. Sunt aşteptaţi peste 16.000 de vizitatori specialişti.

„BIOFACH“, la Nürnberg

Tot în Germania, dar la Nürnberg, se va desfăşura, în perioada 19-22 februarie, Târgul Internaţional „BIOFACH“. Este considerat cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul agriculturii ecologice din Europa. Va reuni producători din peste 112 ţări, care vor prezenta o gamă diversificată de produse agroalimentare ecologice.

Menţionăm că manifestarea este inclusă în Programul de participare a agenţilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale, cu sprijin de la bugetul de stat, în anul 2009. Programul este administrat de către Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

,,Monte-Carlo Wine Festival“, cu vinuri de colecţie
Ultimul eveniment important al primului trimestru va fi găzduit de Principatul Monaco.
,,Monte-Carlo Wine Festival“. Aflat la a doua ediţie, el se va desfăşura în perioada 7-9 martie.
Va fi un eveniment enologic şi gastronomic de înaltă ţinută, în cadrul căruia vor fi prezentate produse de calitate, inclusiv vinuri de colecţie.

Potrivit MAPDR, festivalul este bogat în oportunităţi pentru producătorii de vin şi gastronomi, distribuitorii internaţionali şi profesioniştii universului enologic, în general. Menţionăm că societăţile de profil, interesate de aceste manifestări expoziţionale, pot participa în nume şi pe cont propriu.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2009

Vizualizari: 650֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI