Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Reconversia începe cu... leuştean

„Ne-am reprofilat ca să putem exista“, a justificat Luminiţa Turcu, noul director al Gr. Şc. „Gh. K Constantinescu“. „Am încercat anul acesta să readucem sectorul vegetal la ce a fost. Este un început. Am reînviat sera didactică. Am cultivat salată, ceapă, ridichi, leuştean, mărar, tot soiul de verdeţuri. De asemenea, în solar am cultivat spanac, cartofi, fasole verde. Livada, anul acesta, doar am toaletat-o.

Preconizăm extinderea şi reîntinerirea ei. Cât priveşte sectorul zootehnic, deocamdată îl avem în stand-by. Veniturile nu justificau cheltuielile pe animale mari şi nici adăposturile nu erau conform standardelor Uniunii Europene. Deci nu putem avea autorizaţie de funcţionare. Am conservat baza materială, urmând ca în viitorul apropiat, după ce identificăm o sursă de finanţare nerambursabilă, să ne putem dezvolta acest sector pe animale mici, mai ales că la anul vom avea clasă de a X-a de veterinar. Când elevii vor fi în clasa a XI-a, vor avea şansa să facă practică în ferma didactică.“

Care normalitate?

Un oarecare suflu al schimbării pare a se resimţi şi în privinţa profilelor de specialitate. Astfel, graţie noilor directive, fostul Liceu Agricol nu va mai forma specialişti în igienă corporală, ci tehnicieni veterinari. Mai mult, noul management are în vedere resuscitarea şi a altor profile de tradiţie.

 „Noi aveam foarte mulţi copii din mediul rural. Vrem să dezvoltăm şi un învăţământ pentru adulţi vizând formarea de fermier în agronomie, horticultură şi mai ales pe mecanică agricolă. Pentru aceasta trebuie să ne autorizăm. Trebuie să punem în funcţiune cel puţin două tractoare. Noi le avem, dar trebuie reparate. Oricum, ne-am mai dotat cu utilaje moderne, care să suplinească forţa de muncă, de care nici nu dispunem la ora actuală. Căutăm să ne dezvoltăm baza materială prin eforturi proprii“, a conchis directorul Luminiţa Turcu.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.13, 1-15 IULIE 2009

Vizualizari: 753֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI