Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Privatizarea SNIF, la o nouă strigare

Guvernul României a aprobat strategia de privatizare a Societăţii Naţionale „Îmbunătăţiri Funciare“ SA. Conform Hotărârii de Guvern publicată în data de 17.11.2008 în Monitorul Oficial al României, Agenţia Domeniilor Statului este mandatată, ca instituţie de interes public, să întreprindă măsurile necesare pentru implementarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale „Îmbunătăţiri Funciare“ SA.

Vânzarea integrală a pachetului de acţiuni deţinut de statul român, prin ADS, la SNIF SA se va face prin metoda licitaţiei publice cu strigare, în conformitate cu prevederile OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare şi ale H.G. nr. 557/2002.

Reprezentanţii ADS susţin că nu se poate anticipa faptul că SNIF va fi vândută, conform speculaţiilor, cu „mai puţin de 10 milioane de euro“.
Având în vedere prevederile legale în materia privatizării, se apreciază că vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de statul Român prin ADS la SNIF SA se va finaliza în primul semestru al anului 2009.

(I.B.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2009

Vizualizari: 680֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI