Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Prima şcoală rurală de balet
Copiii din Cumpăna, pe urmele lui Oleg Danovski

Înfiinţată în anul 2003, Şcoala de Balet din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, a devenit prima de acest fel din România. Implicarea în acest proiect a unor personalităţi de la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa a motivat eforturile comunităţii locale. Astfel, când în anul 2005 oficiali europeni au vrut sa vadă cum trăiesc ţăranii în ROMÂNIA, au poposit la Cumpăna şi au fost uimiţi să constate că această şcoală este egală prin profesionalism şi condiţii de studiu cu oricare şcoală din oraşele mari.

Primarul comunei, economista Mariana Gâju, Consiliul Local, părinţii copiilor şi, nu în ultimul rând, profesorul Nicolae Spirescu - directorul şcolii - consideră că astăzi visul lor de a da o şansă copiilor talentaţi să devină artişti consacraţi s-a împlinit.

Copii cu vârste între trei şi paisprezece ani iau lecţii de balet şi susţin spectacole la Casa de Cultură din localitate în faţa unui public select: ambasadori, consuli, parlamentari, reprezentanţi ai importantelor instituţii ale judeţului Constanţei. Noroc au, în primul rând, părinţii artiştilor şi locuitorii comunei Cumpăna, cărora Şcoala de Balet „Nicolae Spirescu“ le-a adus acasă  frumuseţea dansului, a muzicii.

Copiii şi-au însuşit bine alfabetul coregrafiei; acum abordează piese de virtuozitate, „Moartea Lebedei“, „Coppelia“, dar şi dansuri clasice, de caracter, moderne. Mulţi dintre constănţeni doresc să-şi înscrie copiii la Şcoala de la Cumpăna. Desigur, este loc pentru toată lumea, aşa cum pentru cei mai talentaţi este loc şi pe scena celebrului Teatru creat la Constanţa de inegalabilul OLEG DANOVSKI.

Rodica SIMIONESCU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 961֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI