Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Poarta de vest spre Occident

Expoziţia Internaţională de Agricultură şi Industrie Alimentară TimAgralim, cu toate că nu a atins anvergura de anul trecut, s-a dovedit a fi un barometru pentru ceea ce se întâmplă în acest sector al economiei.

Organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Timiş, a reunit firme din diverse domenii de activitate – agricultură, industrie alimentară – apoi cele care produc şi comercializează utilaje agricole, instalaţii şi utilaje pentru alimentaţie publică, din domeniul horticol şi de creşterea animalelor, precum şi un sector mai special - Zilele Câmpului – profilat pe culturi de câmp.

Au fost prezente firme din România, Austria, Italia, Ungaria şi, nu în ultimul rând, Serbia.
Fiecare participant şi-a prezentat în cadrul acestui târg noile produse, servicii şi tehnologii atât producătorilor şi comercianţilor, cât şi întreprinzătorilor din domeniul agricol şi zootehnic. Se poate spune că TimAgralim 2009 a oferit oportunităţi (în cea mai mare parte teoretice) de dezvoltare atât pentru agenţii economici interesaţi de ultimele tehnologii, cât şi pentru micii fermieri care caută soluţii tehnice simple şi eficiente.

Printre expozanţi s-au aflat:

• Centrul Green Shop SRL Bucureşti;
• Farm Thech SRL, Olteniţa, Călăraşi;
• IKR SRL, Baia Mare;
• IPSO SRL, Bucureşti;
• IRCAT Co, Ciorogârla, Ilfov;
• Maşini Agricole Performante SRL, Bucureşti;
• SM Recomsemtract SRL, Timişoara;
• Banat Tractor Service SRL, Timişoara;
• Terex SRL, Timişoara;
• Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA, Bucureşti;
• Camerele Economice Regionale din Kikinda, Pancevo şi Zrenjanin – Serbia.

Cel mai atractiv sector a fost cel al animalelor şi păsărilor, unde au putut fi admirate unele dintre cele mai frumoase exemplare, dintr-o multitudine de rase de păsări, iepuri, ovine, caprine, porcine, bovine şi cabaline. Tot cu această ocazie a fost remarcată prezenţa unor instituţii în domeniul agricol, ce au oferit consultanţă gratuită participanţilor şi vizitatorilor.

Pe câmpurile experimentale ale USAMVB au fost organizate demonstraţii cu utilaje agricole şi au putut fi vizitate loturi demonstrative de culturi.

Prezent la deschidere, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu a felicitat USAMVB, gazda acestei manifestări, pentru realizarea Laboratorului de Siguranţă Alimentară, unul dintre cele mai moderne din Europa, pe care l-a vizitat, atrăgând atenţia specialiştilor asupra importanţei cercetării ştiinţifice, care trebuie să devină motorul performanţelor din această ramură. Totodată, ministrul a recunoscut că agricultura noastră se află cu producţiile din acest an undeva la nivelul anului 1965 (producţia medie la orz se anunţă la un nivel modest de 2.500-2.600 kg/ha).

TimAgralim reprezintă poarta de deschidere pentru prezentarea celor mai avansate produse şi tehnologii din sectorul agroindustrial, încheierea contractelor, posibilitatea implementării proiectelor investiţionale şi cunoaşterea noilor parteneri de afaceri.

Clement LUPU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.13, 1-15 IULIE 2009

Vizualizari: 689֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI