Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Omagiindu-l pe academicianul Valeriu D. Cotea

Recent, profesorul V.D. Cotea a trecut pragul celor 85 de ani de viaţă. Veritabil corifeu al ştiinţei vitivinicole şi al învăţământului românesc, V. D. Cotea a bucurat, cu interesantele sale prelegeri, 45 de serii de ingineri horticultori. Pe tărâm ştiinţific, prodigioasa sa activitate de cercetare s-a materializat în publicarea a numeroase lucrări de specialitate, printre care se numără: „Oenologie“, „Tratat de oenologie“, „Fragmente de viaţă“, „Podgoriile şi vinurile României“, „Omagiu înaintaşilor“, „Vidra - poarta Vrancei“, „Podgoria Cotnari“ etc.

Timp de două decenii (1977-1997), profesorul Cotea a desfăşurat o activitate febrilă şi prolifică în cadrul Oficiului Internaţional al Viei şi Vinului – OIV, din Paris, for al cărui vicepre­şedinte a şi fost de altfel. În semn de apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată, academicianul Valeriu D. Cotea a fost distins cu premii, decoraţii, diplome, la loc de cinste stând Premiul COPYRO al Uniunii Scriitorilor, Ordinul Steaua României în grad de cavaler, precum şi numeroasele titluri de Doctor Honoris Causa.

Demn de menţionat este faptul că, în pofida trecerii anilor, spiritul său intelectual şi uman creşte în intensitate, la fel ca în cazul vinului, pe care l-a păstorit o viaţă de om. 

La Mulţi Ani şi să ne trăiţi, domnule academician Cotea!

Virgil Grecu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2011

Vizualizari: 822



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI