Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

O echipă sătească, în prima divizie de fotbal

• Victoria Brăneşti, prima echipă din mediul rural în Liga I

În acest sezon, fotbaliştii de la Victoria Brăneşti au realizat o performanţă cu totul aparte în istoria fotbalului românesc. Ea a devenit prima formaţie care reprezintă o localitate din mediul rural, promovată în Liga I. Jucătorii, antrenaţi de ex-stelistul Ilie Stan, au realizat a doua promovare consecutivă, după ce sezonul trecut au promovat din Liga a III-a, în cea de a doua. O traiectorie asemănătoare a avut acum câţiva ani formaţia scoţiană Gretna, care reprezintă o localitate cu doar 3.000 de locuitori. Gretna a promovat în 4 ani din ligile inferioare până în Premier League şi a jucat finala Cupei Scoţiei cu Hearts of Midlothian. Fotbaliştii de la Gretna au pierdut la mare luptă, la penalty-uri, trofeul pus în joc, dar au reprezentat apoi Scoţia în Cupa UEFA.

Au început înscrierile pentru cea de-a XXIX-a ediţie a Cupei Teleormanul

În judeţul Teleorman, de 39 de ani neîntrerupt, în vacanţa competiţională se desfăşoară tradiţionala competiţie dotată cu Cupa Teleormanul. Iniţial, turneul a fost rezervat în exclusivitate echipelor din mediul rural, dar la ultimele ediţii organizatorii au permis şi accesul formaţiilor din mediul urban, care activează la nivelul Ligii a IV-a. Competiţia va fi structurată pe patru grupe a câte 6 echipe fiecare, primele două urmând să se califice în sferturile de finală.

Turneul final al Cupei Teleormanul se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 august, pe terenul uneia dintre cele patru formaţii care vor accede în semifinale. Organizatorul principal este Asociaţia Judeţeană de Fotbal Teleorman, în colaborare cu Consiliul Judeţean Teleorman şi cu Direcţia pentru Sport a judeţului Teleorman. Ediţia trecută a intrat în palmaresul formaţiei Voinţa Săcele, care a învins pe teren propriu, în finala competiţiei, cu scorul de 2-1, pe Sporting Roşiori. În finala mică, Viaţă Nouă Olteni a dispus cu 3-2 de Atletic Orbeasca. Primele meciuri ale competiţiei se vor desfăşura în data de 3 iulie.  

Oină

Straja Bucureşti a câştigat Cupa Federaţiei

În perioada 9-12 iunie, la Prundeni, în judeţul Vâlcea, a avut loc Cupa Federaţiei la Oină. Într-o organizare excelentă, implicată fiind primăria şi consiliul local Prundeni, dar şi Federaţia Româna de Oină, cele 5 formaţii participante au dat tot ce au avut mai bun pentru a-şi adjudeca trofeul pus în joc. La final, clasamentul a arătat în felul următor:

1. Straja Bucureşti;
2. Frontiera Tomis Constanţa;
3. Prima Prundeni;
4. CS Crasna;
5. Pamira Turnu Roşu.

Primarul comunei Prundeni, Ion Horascu, s-a declarat un fan al oinei şi a promis că va sprijini în continuare eforturile forului de specialitate pentru a dezvolta şi populariza sportul nostru naţional.

Schlagball, o altfel de oină

O echipă românească a ocupat locul 4 la o competiţie de schlagball, în Germania. În perioada 18-20 iunie, la Kiel, în nordul Germaniei, o delegaţie de sportivi români a participat la Festivalul Internaţional al sporturilor tradiţionale cu mingea mică. Organizatorii au prevăzut în program schlagball, un sport asemănător cu oina, dar şi sportul naţional al românilor. Până la închiderea ediţiei, putem să vă informăm că o echipă românească a ocupat un merituos loc 4 în competiţia de schlagball, din 10 formaţii participante. Performanţa este cu atât mai lăudabilă, cu cât în formula românească niciun jucător nu practicase schlagball înainte. A doua zi, s-au jucat din nou schlagball şi oina. La competiţie au participat formaţii din Polonia, România şi Germania. Totodată, a fost semnat un acord între părţile română şi germană, referitor la crearea unei federaţii internaţionale a sporturilor tradiţionale cu mingea mică.

Cristian GHENA
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 13, 1-15 IULIE 2010

Vizualizari: 869֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI