Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Noua Ordine Mondială (V)
Ce este şi ce ascunde?

Poate că aceste dezvăluiri financiare de ultim moment vi se par exagerate. Adevărul este că elita care îşi arogă calitatea de a se constitui în actualul guvern mondial ne-a obişnuit să lăsăm chestiunile economice şi financiare, atât de complicate, pe seama „experţilor“ (care sunt instruiţi să gândească şi să acţioneze numai în interesul „elitei“ mondiale, fiind nişte instrumente ale guvernului din umbră).

Pentru cei pe care detaliile îi ostenesc (şi mai ales pentru a-i convinge de importanţa acestora) merită să citiţi cu atenţie următoarea poveste care rezumă ce este greşit cu actuala criză financiară, cum a fost ea creată de guvernul din umbră şi cum singurii care au de pierdut de pe urma ei nu sunt nici instituţiile financiare aflate în aşa-zis faliment, nici Banca Mondială, nici preşedinţii şi miniştrii care fac jocurile lor, ci fiecare dintre noi.

Mărturii cutremurătoare

În memoriile sale date publicităţii, David Rockefeller recunoaşte că face parte din conspiraţia care a pus la cale globalizarea. El a condus multă vreme Banca Chase Manhattan, este membru al societăţii secrete Illuminati şi al „Aristocraţiei Negre“ planetare. Împreună cu Zbigniew Brzezinski, a pus bazele Comisiei Trilaterale şi este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai aşa-zisei „Elite mondiale“ care a pus la cale planurile globalizării mondiale.

În octombrie 2002, David Rockefeller şi-a publicat memoriile, în care povesteşte, printre altele, cum a activat în serviciile secrete militare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dezvoltându-şi „abilitatea de a construi o reţea de surse de informare şi de influenţă.“

Însă pasajul cel mai interesant din aceste „Memorii“ se găseşte la pagina 405. Rockefeller admite aici că face parte dintr-o conspiraţie secretă internaţională, care are ca scop globalizarea.

Magnatul care pledează „vinovat“

„Timp de mai bine de un secol, extremiştii ideologi aparţinând întregului spectru politic s-au folosit de ocazia unor incidente mediatizate pentru a ataca familia Rockefeller şi a pretinde că aceasta are o exagerată influenţă asupra instituţiilor politice şi economice americane.

Unii dintre ei cred chiar că facem parte dintr-o conspiraţie secretă care lucrează împotriva intereselor Americii. Ne caracterizează pe mine şi familia mea ca fiind «internaţionalişti» care conspiră la crearea unei structuri politice şi economice unice globale, o nouă lume, dacă vreţi. Dacă aceasta este acuzaţia, pledez VINOVAT şi sunt mândru de asta.“

În loc de concluzii

Prezentând studiul autorilor care emit judecăţi privind Noua Ordine Mondială, nu înseamnă neapărat că ne însuşim în totalitate punctele de vedere exprimate de aceştia. Dovadă şi faptul că am evitat să prezentăm unele pasaje în care analiza conţinea unele aprecieri cu vădit caracter subiectiv, ca să nu spunem neadevărate.

Dacă, totuşi, ne-am asumat riscul să prezentăm o sinteză a studiului, am făcut-o în ideea că el poate prezenta un material strict documentar într-o problemă ce ţine de un anume dictat a celor care îşi arogă calitatea de a impune comunităţii mondiale o ordine economică pusă la cale de forţe şi grupuri de interese transnaţionale. Nu credem că este adevărat tot ceea ce susţin autorii în studiul lansat pe piaţă, dar dacă numai 30-40% din exemplificările lor sunt reale, atunci înseamnă că omenirea se află în faţa unui pericol care dăinuie de decenii, ca să nu spunem de secole. În fapt, la originea ultimelor două conflagraţii mondiale s-a aflat interesul acerb de dominaţie economică a celor mai dezvoltate zone ale lumii. În acest scop s-a apelat la puterea militară. Grupurile de interese de astăzi impun o forţă mult mai distrugătoare: dominaţia economică şi cu deosebire cea financiară. Această ultimă apreciere justifică publicarea în paginile revistei a studiului de faţă.

(I.P.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.13, 1-15 IULIE 2009

Vizualizari: 683֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI