Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Noua Ordine Mondială (IV)
Ce este şi ce ascunde?

În disperare de cauză, la ultima întâlnire care a avut loc pe 15 octombrie la Bruxelles cu liderii ţărilor membre UE, Nicolas Sarkozy a vorbit de o structură financiară universală: „Propun ca, la finalul acestui Consiliu, să venim cu un mesaj unitar. În acest spirit am propus un summit internaţional până la finalul acestui an, de preferinţă la New York, acolo unde a început totul, pentru refondarea sistemului financiar internaţional.

Doresc ca, în ceea ce priveşte acest subiect, noi, europenii, să fim deplin uniţi. Criza actuală este criza prea-multului.“ Trebuie să refondăm sistemul, iar această refundamentare trebuie să fie globală.

Cele trei variante franceze

Principalul consilier economic al preşedintelui Sarkozy, François Perol, a explicat presei că „pentru a răspunde crizei financiare trebuie să lucrăm în trei direcţii. Acest nou acord va implica în primul rând un sistem de reglementare financiară bazat pe controlul tuturor agenţilor financiari, al fondurilor de protecţie împotriva riscurilor (hedge fonds), al agenţiilor de rating şi al băncilor“. Acelaşi lucru îl spunea şi Jeffrey Garten!
Al doilea punct propus de Franţa este „crearea unui guvern economic (cu adevărat) mondial, care să nu fie redus la G8, pentru că din aceasta nu fac parte două dintre ţările cele mai populate din lume, China şi India, şi nici Brazilia, Mexic sau vreo ţară africană.“
Până aici, nicio noutate.

Şi al treilea punct: „Instituirea unui sistem de cooperare monetară între marile state, pentru că unul dintre motivele actualei crize îl constituie dereglările monetare din anii ’90 şi de la începutul anilor 2000, care au determinat Statele Unite, China şi Europa, fiecare pentru sine, să elaboreze o politică diferită.“ Adică toată lumea să „joace“ după regulile lor. Fără excepţii.

La Noua Ordine prin haos

Concluzia acestei mascarade? În urma summit-ului de la Bruxelles, liderii UE au făcut presiuni asupra Washington-ului pentru ca acesta să reformeze rapid şi în profunzime sistemul financiar actual. Iar Washington-ul a fost extrem de mulţumit să subscrie planului care fusese lansat chiar de el, ca instrument docil al Bilderberg.
Istoria se repetă sub acelaşi slogan: „Ordo ab chao“ (la ordine prin haos).

Toate cele de mai sus nu sunt altceva decât repetarea pas cu pas a unei vechi strategii, care a mai fost utilizată de câteva ori de-a lungul istoriei, cu aceleaşi consecinţe dezastruoase pentru omenire. De fiecare dată scenariul a fost identic: s-a creat o situaţie de criză, s-a oferit o soluţie (chipurile, pentru a menţine stabilitatea) şi apoi au fost implementate măsuri care au creat un şi mai mare control din partea aşa-zisei elite mondiale.

Conspiraţioniştii numesc această strategie „dialectica hegeliană a tezei, antitezei şi sintezei“. Masonii o numesc „Ordo ab chao“ (la ordine prin haos sau, mai bine spus, la Noua Ordine Mondială prin haos).

Puţină istorie ne face mai deştepţi: Rothschild, Morgan, Rockefeller au reuşit să-şi impună controlul asupra econo­miei europene exact prin metodele provocate astăzi de către cei care se erijează a fi noua elită.

- Va urma –
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 671֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI