Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Noi demnitari de la Agricultură

Anul nou a găsit Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) cu noi demnitari.

În fruntea lor se află Ilie Sârbu, care revine în forţă la conducerea Ministerului Agriculturii, după ce timp de cinci ani s-a implicat în politică, la nivelul cel mai înalt posibil pentru domnia sa. Este de precizat că alegerile din toamnă l-au găsit în funcţia de preşedinte al Senatului, timp de o lună fiind în fapt al doilea om în stat după preşedintele ţării.

Misiunea domnului Ilie Sârbu la conducerea agriculturii este grea, dar nu atât de dificilă ca în perioada în care a gestionat treburile acestui sector.

Imediat după preluarea postului, dl Sârbu şi-a făcut cunoscute obiectivele imediate, solicitând colaboratorilor săi o angajare totală la un nivel profesional ridicat.
Iniţial, ministrul Ilie Sârbu s-a gândit la cinci secretari de stat. Însă noua structură prevede numai trei secretari de stat şi un subsecretar de stat, aşa cum au fost şi pe vremea lui Dacian Cioloş.

„Vom păstra actuala structură a ministerului, cu trei secretari de stat şi un subsecretar de stat, pentru că nu ne dă voie să mai facem schimbări“ – a spus Sârbu.

Una dintre surprize a fost desemnarea domnului dr. Liviu Harbuz, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, ca secretar de stat, cu sarcini în coordonarea Direcţiei de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, având în subordine mai multe agenţii, între care şi cele de plăţi.

„A fost o surpriză şi pentru mine. Mă aşteptam să ajung preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Însă noua funcţie mă onorează şi mă obligă, în acelaşi timp“ – a declarat Harbuz pentru „Lumea satului“.

Menţionăm că dr. Liviu Harbuz a mai fost secretar de stat în MAPDR şi preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în perioada 2000-2004, pe vremea Guvernului Năstase..

„Liviu Harbuz are experienţă în relaţia cu Uniunea Europeană. A negociat un capitol greu, cel de siguranţă alimentară“ – a afirmat Sârbu.
A doua funcţie de secretar de stat o ocupă Aurelian Cătălin Roşculete, până acum director general al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare în Agricultură din Caracal.

„Roşculete ocupă postul de secretar de stat pe Politici Agricole, în locul lui Gheorghe Albu. Se va ocupa de implementarea PAC“ – a precizat ministrul Agricuturii.

Aurelian Cătălin Roşculete este un bun specialist şi autor al unor lucrări de referinţă. Menţionăm numai „Reconstrucţia ecologică a haldelor de steril de la Husnicioara – Mehedinţi“, lucrare semnată alături de alţi cercetători.

„Al treilea secretar de stat, numit de PD-L, are în sarcină relaţia cu Parlamentul, iar subsecretarul de stat are în subordine pădurile“ – a precizat Ilie Sârbu.

Pe lângă relaţia cu Parlamentul, acest secretar de stat va mai răspunde şi de alte instituţii aflate în subordinea MAPDR.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2009

Vizualizari: 896֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI