Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Mozzarella de Botiza

În localitatea maramureşeană Botiza, economistul german Volker Bullita şi românul Vasile Trifoi au decis, după serioase prospecţii în zona brânzeturilor ecologice, să înfiinţeze o fermă de bivoli. Din laptele şi smântâna de bivoliţă, mai grase şi mai hrănitoare decât cele de vacă, ei intenţionează să facă mozzarella şi s-o lanseze pe pieţele din Franţa şi Germania, ţări mari consumatoare de astfel de brânzeturi.

Deşi mozzarella de la Botiza va fi ecologică sută la sută, producătorii nu se gândesc, pentru desfacere, şi la piaţa românească. Pentru simplul fapt că românii apreciază valoarea alimentară şi terapeutică a acestui tip de brânză. În zonă există resurse mari pentru materia primă. La Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş figurează, în gospodăriile ţăranilor, aproape 6.000 de bivoli.

Nina Marcu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2009

Vizualizari: 701



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI